Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

«Ο χρόνος τελειώνει για τον Παπαδήμο»

Δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της.

Την αρχή έκανε ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters που ανέφερε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντήσει τους αρχηγούς τον κομμάτων την ώρα που κάνει αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις πριν από τον Φεβρουάριο.

Το Reuters επικαλείται ανώνυμο Έλληνα αξιωματούχο που φέρεται να δήλωσε «τις επόμενες μέρες θα γίνουν συζητήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες για να συζητηθεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης, με στόχο να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει και να τελειώσει το όλο θέμα με την ημερομηνία των εκλογών».
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος οι συζητήσεις δεν είναι απαραίτητο να αφορούν την παράταση της θητείας της κυβέρνησης αλλά περισσότερο πόσο χρόνο έχει στη διάθεση της για να ολοκληρώσει την ατζέντα που έχει συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές της χώρας.

Εν συνεχεία την σκυτάλη πήραν και τα γερμανικά ΜΜΕ με το περιοδικό Focus να σημειώνει ότι είναι αργά για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Με υπότιτλο «ο χρόνος τελειώνει για τον Παπαδήμο» το γερμανικό περιοδικό αναδημοσιεύει τις απόψεις του Έλληνα αξιωματούχου και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου