Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μπάλα 6 κιλών έπεσε από το διάστημα!



Μια μεταλλική σφαίρα βάρους έξι κιλών έπεσε από τον ουρανό και προσγειώθηκε στη βορειοανατολική Ναμίμπια. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Σήμανσης (National Forensic Science Institute - NFCI), το οποίο διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Η μετάλλιο σφαίρα φαίνεται να αποτελείται από δύο μέρη κολλημένα μεταξύ τους. Βρέθηκε 18 μέτρα μακριά από το σημείο όπου προσγειώθηκε και στο οποίο έχει ανοίξει τρύπα στη γη (βάθους 33 εκατοστών και πλάτους 3,8 μέτρων).




Ο εκπρόσωπος του NFCI, Paul Ludik, απέρριψε κατηγορηματικά την περίπτωση το αντικείμενο να προέρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη, σημειώνοντας ότι το μεταλλικό κράμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο, χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική.

Η σφαίρα δεν φέρει επάνω κανένα σημάδι ή κάποιου είδους διακριτικό. Έχει περιφέρεια 110 εκατοστών και έβγαλε έναν δυνατό ήχο σαν έκρηξη όταν προσγειώθηκε, στα τέλη Νοεμβρίου, στην περιοχή Ομουσάτι.

Μέχρι στιγμής καμία διαστημική υπηρεσία δεν έχει διεκδικήσει το αντικείμενο που φυλάσσεται από τις αστυνομικές αρχές.



Ο διευθυντής ασφάλειας της Αστυνομίας, Vilho Hifindaka, έσπευσε να τονίσει πως η σφαίρα δεν είναι επικίνδυνη. «Δεν είναι εκρηκτικός μηχανισμός, είναι μάλλον κούφια, αλλά θέλαμε να το διαπιστώσουμε» δήλωσε. «Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσής μας προτού δώσουμε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε ο Ludik.

Πάντως σύμφωνα με την National Post οι αρχές της χώρας έκαναν μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet και διαπίστωσαν ότι παρόμοιες σφαίρες έχουν πέσει σε Αφρική, Αυστραλία και Λατινική Αμερική...

ΠΗΓ Η real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου