Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Φονικός σεισμός στη βόρεια Ιταλία - Πάνω από 3.000 οι άστεγοι

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε έξι ενώ περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες από τον σεισμό που σημειώθηκε στην βορειοανατολική Ιταλία.
Τρεις εργάτες καταπλακώθηκαν από τα μεταλλικά δοκάρια και από την κατάρρευση υπόστεγου σε παραγωγικές μονάδες έξω από την Φεράρα, ενώ δούλευαν στη νυχτερινή βάρδια. Πρόκειται για έναν μαροκινό εργάτη, είκοσι εννέα ετών και για δυο Ιταλούς, που εργάζονταν σε βιομηχανία κεραμικών ειδών.
Στην ευρύτερη περιοχή της Φεράρα, μια γυναίκα εκατό ετών υπέστη καρδιακή προσβολή που στάθηκε μοιραία, ενώ το ίδιο συνέβη και σε μια τριανταπεντάχρονη, στην Μπολώνια.








Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών διήρκεσε περίπου είκοσι δευτερόλεπτα και έγινε επίσης, αισθητή στο Μιλάνο, στην Τοσκάνη, στο Βένετο, στην Τεργέστη και στην περιφέρεια Τρεντίνο 'Αλτο 'Αντιτζε, στα σύνορα με την Αυστρία.



Το επίκεντρο του σεισμού με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνια στην περιοχή της Μόντενα




Νωρίτερα το βράδυ μια σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών σημειώθηκε στη Λομβαρδία, χωρίς επίσης να προκαλέσει ζημιές.

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μπολόνιας στη βόρεια Ιταλία, και σχετικά χαμηλό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Νωρίτερα, αμερικανικό ινστιτούτο είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που είχε πλήξει την Ιταλία ήταν αυτός στην Άκουιλα το 2009, μεγέθους 6,3 βαθμών, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.



Τον Ιανουάριο φέτος είχε σημειωθεί ένας σεισμός 5,3 βαθμών που είχε γίνει αισθητός στη Γένοβα, στην Μπολόνια, στο Τορίνο και το Μιλάνο, την ιταλική οικονομική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου