Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μολυβιάτης: "Θα διαχειριστούμε κάθε πρόκληση για τα εθνικά μας συμφέροντα"

Στο Σικάγο βρίσκεται αντιπροσωπεία υπό τον Πέτρο Μολυβιάτη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου μετείχε σε σύσκεψη ενόψει της Συνόδου, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός σημείωσε: "Θα διαχειριστούμε κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί για τα εθνικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα", εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι "οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα στείλουν για μια ακόμη φορά ένα θετικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα στους βόρειους γείτονές μας, ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοικτές, εφόσον εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τη Συμμαχία".
Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε:

"Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται πάντα η μία δίπλα στην άλλη, σε δύσκολες αλλά και ειρηνικές περιόδους και αποστολές. Σήμερα, οι διμερείς μας σχέσεις είναι τόσο δυνατές όσο ποτέ. Θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τη βαθιά μας εκτίμηση για την σταθερή υποστήριξη που η αμερικανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ομπάμα προσωπικά έχουν προσφέρει στην Ελλάδα από την αρχή της τρέχουσας οικονομικής κρίσης".
Στη Σύνοδο θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας της χώρας μας, Φράγκος Φραγκούλης.
Οι υπουργοί Εξωτερικών και 'Αμυνας, στο περιθώριο της Συνόδου, αναμένεται να έχουν συναντήσεις με ομολόγους τους άλλων χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο δεν περιλαμβάνει θέμα διεύρυνσης, ενώ εκτιμάται ότι κάποια μέλη ενδέχεται να αναφερθούν στην αναγκαιότητα ένταξης συγκεκριμένων κρατών, όπως της πΓΔΜ.
Οι αυριανές εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν με συνάντηση κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.
Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τις χώρες που συμμετέχουν στην ISAF, όπου θα συζητηθεί το θέμα του Αφγανιστάν, καθώς και συναντήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τους εταίρους της Συμμαχίας.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου