Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Βεστερβέλε: Όχι παραχωρήσεις στην Ελλάδα

Βεστερβέλε: Όχι παραχωρήσεις στην Ελλάδα
Την τήρηση των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς ζήτησε για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, την ώρα που η χώρα μας θα επιδιώξει αναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.
Παρότι ο Βεστερβέλε την περασμένη εβδομάδα άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, τη Δευτέρα τόνισε ότι αυτοί που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
«Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να επιτρέψουμε επαναδιαπραγμάτευση για όλα. Δεν μπορούμε επίσης να επιτρέψουμε να γίνουν εκπτώσεις. Αντίθετα, αυτό που έχει συμφωνηθεί μετράει» ανέφερε, λίγο πριν συναντήσει ευρωπαίους ομολόγους τους.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν παραχωρήσεις» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη την εκπλήρωση των δεσμεύσεων.
«Θα είναι μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη. Αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τεστ που εμείς οι Ευρωπαίοι θέλουμε και πρέπει να ελέγξουμε», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η κρίση χρέους απαιτεί αξιοπιστία.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου