Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στα άκρα Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Διαμαντοπούλου με Βενιζέλο

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Να ορίσει τον Κώστα Σκανδαλίδη πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Πάρη Κουκουλόπουλο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προσανατολίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποστασιοποιούνται από την Ιπποκράτους, χωρίς να μπορεί να προληφθεί η κατάληξη της πορείας που ξεκινούν.

Εντός της εβδομάδας ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να ορίσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προτείνει τον Γραμματέα της ΚΟ.

Ειλημμένη φέρεται να είναι η απόφασή του να ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κώστα Σκανδαλίδη. Είναι ωστόσο άγνωστο αν θα κάνει πρόταση για τις θέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πολύ δε περισσότερο αν οι δύο πρώην κορυφαίοι υπουργοί θα αποδέχονταν τυχόν τέτοια πρόταση. Για τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, φαβορί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, χωρίς όμως να αποκλείονται - αν ο Πρόεδρος του κόμματος ήθελε να κάνει ανοίγματα, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιάννης Μανιάτης.

Για την - ιδιαίτερα ευαίσθητη - θέση του Διευθυντή της ΚΟ προορίζεται ένας εκ των Βασίλη Γερανίδη και Βαγγέλη Αργύρη, χωρίς να αποκλείεται τυχόν έκπληξη, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει εκπρόσωπος τύπου.

Το SMS και το τηλεφώνημα της Άννας

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πάντως, αποστασιοποιήθηκε από την Ιπποκράτους και δεν συμμετέχει πλέον σε καμιά διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Αιτία η τοποθέτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού Παιδείας, καθώς ο κ. Παπαθεοδώρου υπήρξε ο μεγαλύτερος πολέμιος της μεταρρύθμισης για την Παιδεία, του νόμου δηλαδή που ψηφίστηκε με την μεγαλύτερη πλειοψηφία στην μεταπολιτευτική ιστορία της εκπαίδευσης. Η κ. Διαμαντοπούλου μόλις πληροφορήθηκε ότι συζητείται το όνομα του κ. Παπαθεοδώρου απέστειλε οργισμένο sms στον κ. Βενιζέλο να μην το δεχτεί, ενώ αργότερα ακολούθησε και τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τον δρόμο της αποστασιοποίησης έχουν λάβει και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος αναζητά αφορμή για την διαγραφή του Γιάννη Ραγκούση και του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου