Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δένδιας: «Βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται» το κέντρο της Αθήνας

Για την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και τα προβλήματα που υπάρχουν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο αρμόδιος υπουργός κ. Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή ο κ. Δένδιας απάντησε ότι το βασικό πρόβλημα είναι η πυρόσβεση.


Παράλληλα, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας «βόμβα που διαρκώς επεκτείνεται».

«Δεν μπορώ να κάθομαι και να κοιτάω τα κέντρα των πόλεων να καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο. Δεν έχει νόημα να μείνω υπουργός Δημόσιας Τάξης και να βλέπω αυτή τη βόμβα διαρκώς να επεκτείνεται. Δεν είναι ανεκτή άλλο αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ο ίδιος μόνος του έκανε επισκέψεις σε όλες τις περιοχές που έχουν πρόβλημα, δηλαδή Ομόνοια, κάτω απο την Ομόνοια, Κυψέλη, Αγ. Παντελεήμονα κλπ.

«Αυτό που είδα ξεπερνάει καθετί που είχα στην φαντασία μου πριν. Εχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», είπε ο κ. Δένδιας, κατά την πρώτη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ αναφέρθηκε έντονα στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Ο υπουργός είπε, ακόμη, ότι με αυτή την κατάσταση -και με τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από την αστυνομία και την πυροσβεστική- δεν μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών.

Προανήγγειλε μάλιστα "νοικοκύρεμα" σε άλλους τομείς και είπε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί γιατί η αστυνομία ξοδεύει 36 εκατ. το χρόνο σε καύσιμα, 19 εκατ. το χρόνο σε ενοίκια και 13 εκατ. το χρόνο σε συντήρηση των 13.768 αυτοκινήτων που διαθέτει. Σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιτροπή Ανώτατων Αξιωματικών, που θα μελετήσει και το ζήτημα της φύλαξης στόχων και προσώπων, στα οποία διατίθενται 3.500 αστυνομικοί.

«Έχουμε ζητήσει βοήθεια για τη δασοπυρόσβεση»

Ο υπουργός δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα στο θέμα της δασοπυρόσβεσης, είναι να λυθεί το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καναντέρ. Για αυτό το λόγο η χώρα μας έχει ζητήσει βοήθεια από την Ιταλία και αναμένεται να ζητήσει και από την Ισπανία και τη Γαλλία. Φέτος ο στόλος της πυροσβεστικής, όπως είπε υπουργός έχει δυο ελικόπτερα λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι. Δηλαδή αποτελείται από 10 ελικόπτερα ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτανε τα 12.  Το υπουργείο θα στραφεί επίσης και σε ιδιώτες προς ανεύρεση πόρων, ούτως ώστε να ανανεωθούν τα διπλώματα των πτυχίων των πιλότων.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε επίσης ότι θα ενημερώσει τους Δημάρχους της Αττικής για θέματα πρόληψης. Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος της πυροσβεστικής και για αυτό θα στραφεί σε εκπαιδευμένους εθελοντές, οι οποίοι θα μπορούν να βοηθούν σε περιπτώσεις απεγκλωβισμών.


ΠΗΓΗ protothema



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου