Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Δηλώση ΣΟΚ Η Φινλανδία θέλει να φύγει απο το Ευρώ

Η δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen ότι "Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών  έπεσε σαν κεραυνός στην έδρα της Ε.Ε.αλλά και στις αγορές όπου το ευρώ υποχωρεί κάτω απο το 1,24 δολάρια .

Η υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας συνεχίζει στη συνέντευξη της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti λέγοντας "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία"


Υπογραμμίζει ωστόσο ότι "η Φινλανδία δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια".

Η υπουργός Οικονομικών τονίζει ταυτόχρονα ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών.

Επανέλαβε παράλληλα ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται  στην κοινή ευθύνη.

Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία "αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή" στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. "Έχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους".

ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου