Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

«Χτενίζουν» στεριά και θάλασσα για τους δολοφόνους

Αστυνομοκρατούμενη περιοχή είναι η Πάρος. Ο στόχος του εντοπισμού των δολοφόνων του 53χρονου αυτοκινητιστή αποτελεί θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκονται οι πέντε δράστες. Τα μπλόκα από τις δεκάδες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονται στο νησί, διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ στην Πάρο έχει ήδη εγκατασταθεί κλιμάκιο αξιωματικών από το Εγκληματολογικό και τα τμήματα Ανθρωποκτονιών και Ληστειών της Αθήνας, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.




Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο περιστατικό οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν πολλές ομοιότητες με τη ληστεία που έγινε στις 16 Ιουλίου σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στις Σπέτσες, με λεία περίπου 500.000 ευρώ. Ωστόσο, στις δύο ληστείες υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. Οι δράστες των Σπετσών έφεραν καλάσνικοφ, ενώ στο περιστατικό της Πάρου βρέθηκαν στο σημείο γύρω από τον τόπο του εγκλήματος, κάλυκες από πιστόλι των 9mm.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για παρουσία στη ληστεία των Σπετσών μιας γυναίκας, ενώ αντίθετα τέτοιες μαρτυρίες δεν υπήρξαν στην Πάρο. Επιπλέον οι δράστες όταν περικυκλώθηκαν από πολίτες μετά τη ληστεία της 16ης Ιουλίου πυροβόλησαν στον αέρα και έχοντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες τράπηκαν σε φυγή με μοτοσυκλέτα και όχι με ΙΧ. Ακολούθως τη μοτοσυκλέτα την άφησαν σε παραλιακή περιοχή, χωρίς να την κάψουν.

Όσο περνά η ώρα, τόσο ενισχύεται το σενάριο που θέλει τους αδίστακτους κακοποιούς να κρύβονται σε κάποιο σημείο του νησιού, και αποδυναμώνεται αυτό που τους ήθελε να διαφεύγουν με ταχύπλοο.

Το χρονικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 και μισή το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Νάουσας. Τρεις άνδρες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με γυαλιά και καπέλα εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, ένας τέταρτος στεκόταν στην πόρτα της τράπεζας, ενώ ο πέμπτος συνεργός περίμενε με αναμμένη τη μηχανή στο κλεμμένο και με πλαστές πινακίδες ΙΧ.

Με λεία 45 χιλιάδες ευρώ οι δράστες βγαίνουν από την τράπεζα και ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο όχημα. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο 53χρονος αυτοκινητιστής ο οποίος βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο ακούγοντας τις φωνές των υπαλλήλων του υποκαταστήματος που έκαναν λόγο για ληστεία έτρεξε και προσπάθησε να ακινητοποιήσει έναν από τους δράστες. Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως ένας από τους συνεργούς έστρεψε το πιστόλι πάνω του και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Δύο στην κοιλιακή χώρα και μία στο πρόσωπο. Ο θάνατος του άτυχου οδηγού ταξί ήταν ακαριαίος.


Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτός από τον 53χρονο και άλλοι διερχόμενοι κάτοικοι του νησιού επιχείρησαν να σταματήσουν τους δράστες, χωρίς όμως επιτυχία μιας και οι αδίστακτοι κακοποιοί πυροβολούσαν αδιακρίτως.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου