Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τα δύο «πρόσωπα» του καιρού

Φθινοπωρινό χρώμα θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και νότιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και τις Σποράδες, ενώ έντονα θα είναι κατά διαστήματα τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Αντίθετα, στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια.
Την Κυριακή, αναμένεται να πέσει κι άλλο η θερμοκρασία. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και στο νοτιότερο σημείο της χώρας ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να πέσουν καταιγίδες θα περιοριστεί σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Το σκηνικό του καιρού, αλλάζει και πάλι από τη Δευτέρα, ενώ για το δεκαπενταύγουστο τα μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν υψηλές θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 36-37 βαθμούς, ενώ στα νησιά έναν με δύο βαθμούς πιο κάτω.

Αναλυτικά:

Κυριακή
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση, με τη μέγιστη τιμή στους 30 με 32 βαθμούς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δευτέρα
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια, και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τρίτη και Τέταρτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου