Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Βερολίνο Μέρκελ: Έχω πειστεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν

"Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων και των συμφωνιών", υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ και παρέπεμψε τις αποφάσεις για το ελληνικό αίτημα να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής για τον Σεπτέμβριο αφού έχει ολοκληρωθεί η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

"Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε σε μια τέτοια κατάσταση αλλά θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα", διαβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η επίλυση της κρίσης θα γίνει βήμα - βήμα.


Σαμαράς: "Δεν ζητάμε νέα χρήματα"

"Με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμά μας σε σωστή τροχιά", τόνισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα της ανάπτυξης.

"Συζητήσαμε κυρίως για την ανάπτυξη, η αρχή της οποίας είναι η ανάκαμψη", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος και στους Γερμανούς πολίτες διαβεβαίωσε: "Δεν ζητάμε νέα χρήματα, ζητάμε αναπνοές".  

Μέρκελ: Είχα τη δυνατότητα να πειστώ για την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης...

"Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη αλλά είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνουν κάποια πράγματα", ήταν η δήλωση της κυρίας Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην "κακοφωνία" από δημιουργείται από "τοξικές δηλώσεις" ευρωπαίων αξιωματούχων που εικοτολογούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, φωτογραφίζοντας εμμέσως τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

"Ζήτησα και μου το είπε και η ίδια η κυρία Μέρκελ ότι κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει απ' όπου κι αν προέρχεται", τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

"Διαβάζω κάθε μέρα την επισκόπηση του ελληνικού τύπου", αποκάλυψε η κυρία Μέρκελ.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου