Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τι είναι τα «φωτάκια» που κατέγραψε το Curiosity;

Μια από τις εικόνες που τράβηξε το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής που βρίσκεται στον Αρη, έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς και τους θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Μια από τις 17 κάμερες του Curiosity στόχευσε τον οπτικό του ορίζοντα και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες. Σε μια από αυτές διακρίνονται σε σχετικά χαμηλό ύψος στον ουρανό τρεις λαμπερές κουκκίδες, τρία «φωτάκια».




Οι «κυνηγοί» των εξωγήινων υποστηρίζουν ότι πρόκειται για διαστημόπλοια στα οποία βρίσκονται εξωγήινοι που παρακολουθούν τη δραστηριότητα του Curiosity. Αν και η NASA δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα που προέκυψε τα στελέχη της μιλάνε για κάποια «ψεγάδια» στην κάμερα που τράβηξε την εικόνα τα οποία δημιούργησαν αυτά τα φωτεινά σημάδια. Για «ψεγάδια» μιλάνε και ειδικοί στον τομέα της φωτογραφίας.



Διαστημικά X-Files

Φυσικά το θέμα δεν θα τελειώσει εδώ και η εικόνα θα προστεθεί σε εκείνες που έφτασαν από το Διάστημα και περιείχαν κάποια σημάδια τα οποία θα μπορούσαν να εκληφθούν ως ίχνη της ύπαρξης νοήμονος ζωής. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι το περίφημο «Πρόσωπο του Αρη», μια φωτογραφία από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 1976 από το σκάφος Viking 1 της NASA και απεικόνιζε έναν μυστηριώδη σχηματισμό που έμοιαζε πολύ με ανθρώπινο πρόσωπο.

Οπως και τώρα έτσι και τότε κάποιοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για έργο εξωγήινων ενώ η NASA και οι ειδικοί έκαναν λόγο για παιχνίδια φωτοσκιάσεων πάνω σε ένα βραχώδη λόφο. Πέρυσι ο δορυφόρος MRO που μελετά τον Αρη τα τελευταία χρόνια πήγε πάνω ακριβώς από τον επίμαχο λόφο και τράβηξε νέες υψηλής ανάλυσης εικόνες οι οποίες δεν εμφάνισαν αυτή τη φορά το «πρόσωπο». Φυσικά οι «φίλοι» των εξωγήινων δεν πείστηκαν ούτε και με τις νέες εικόνες του MRO και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι βρίσκεται εκεί κάποιο εξωγήινο γλυπτό.

ΠΗΓΗ: tovima.gr ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου