Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Monde: Η Αθήνα έτοιμη να εκμεταλλευτεί τα ακατοίκητα νησιά



 Σχόλιο από ALEXANDER

Επί Μητσοτάκη λίγο πριν ρίξει την κυβέρνηση σε μια παρόμοια πρόταση 20 χρόνια πριν…μίλαγε για βλακονησίδες  και ξεπούλημα της χώρας…
τώρα είναι  «ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Πάρτε τώρα που γυρίζει… πριν η έκθεση της τρόικα μας κάψει και ξεσηκωθεί ο λαός και μας κρεμάσει…


Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «ξεπούλημα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση εάν «ανακτήσει την αναπνοή της» και «δοθεί λίγος αέρας».

«Μια "Grexit" (σ.σ. έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη), όπως τη λένε, θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επιζήμια για την Ευρώπη. Οι κοινωνικές αναταράξεις θα μπορούσαν να γίνουν πολύ μεταδοτικές για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Σε συνδυασμό με την αστάθεια στην Εγγύς και στη Μέση Ανατολή, αυτό θα μπορούσε να γίνει ένας γεωπολιτικός εφιάλτης που θα ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα. Προσθέτουμε βέβαια την αντίδραση των χρηματαγορών, που θα προέβλεπαν την έξοδο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών (. . .) ένα ντόμινο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι θέλει να εξηγήσει στους δύο ηγέτες με λεπτομέρειες ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει κάτι και αλλάζει.

«Η οικονομική ανάκαμψη είναι αναγκαία για να επιτύχουμε τους στόχους μας» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει προσαρμογές του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. «Θέλουμε μόνο να είμαστε βέβαιοι ότι τους επιτυγχάνουμε διατηρώντας την κοινωνική συνοχή (. . .). Αλλά χρειαζόμαστε να ξαναπάρουμε ανάσα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Δίνουμε πολλαπλές μάχες σε πολλά μέτωπα: εναντίον μιας καταστροφικής ύφεσης, εναντίον μιας αρνητικής ψυχολογικής κατάστασης που έχει παρεισφρήσει, εναντίον του εξτρεμισμού, εναντίον της λαϊκιστικής δημαγωγίας. Και όλα αυτά σε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο αυξανόμενης αστάθειας, με χιλιάδες λαθρομετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας», επέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου