Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Obama σε ΕΕ: Μην πάρετε "κακή" απόφαση για Ελλάδα πριν τις εκλογές

Η κυβέρνηση Obama φέρεται να ζητά από Ευρωπαίους αξιωματούχους να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λευκός Οίκος ανησυχεί ότι οι εξελίξεις στην ευρωζώνη θα επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα της κάλπης στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης αποφασίσουν (μετά το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου) ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και δεν δώσουν τη δόση του δανείου, ύψους 31 δισ. ευρώ, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι αυτοί έχουν ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης να μην πάρουν κρίσιμες – αρνητικές – αποφάσεις πριν τις 6 Νοεμβρίου, καθώς φοβούνται ότι η αποσταθεροποίηση που θα προκληθεί στις αγορές ίσως πλήξει την προσπάθεια επανεκλογής του Barak Obama στην προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να αντιμετωπίζουν με κατανόηση αυτό το αίτημα, καθώς σε περίπτωση επικράτησης του Ρεπουμπλικάνου Mitt Romney, εκτιμούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ακολουθήσει μία πολιτική απομόνωσης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου