Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική απεργία: Λεπτό προς λεπτό οι κινητοποιήσεις Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία: Λεπτό προς λεπτό οι κινητοποιήσεις

Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος, στη Βουλή ο φράχτης
Οι δρόμοι είναι πλέον κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία του ΠΑΜΕ έχει ήδη φτάσει στο Σύνταγμα. Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση στον Πεδίον του Άρεως (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).
12.000 με 13.000 εκτιμά η αστυνομία τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. 2.000 με 2.500 τα μέλη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
 Στο Πεδίο του Άρεως βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, που από εκεί έφυγε και πήγε προς το Μουσείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

image_2

"Η σημερινή συγκέντρωση είναι ορόσημο για τη νίκη απέναντι στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
Δείτε το βίντεο:
Η αστυνομία έχει έντονη παρουσία παντού με ΜΑΤ, κλούβες και κιγκλιδώματα στο Σύνταγμα ενώ έχει κλείσει και τον Εθνικό Κήπο.
mesas_poreia
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, των ΜΑΤ, της Ασφάλειας αλλά και μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αποτελούν το πλάνο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την περιφρούρηση του κέντρου κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων.
image_1
Οι εντολές που έχουν δοθεί από το αρχηγείο στους αστυνομικούς είναι σαφείς να κινούνται διακριτικά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια και να παρεμβαίνουν μόνο αν κριθεί σκόπιμο.
3
Σε επιφυλακή, είναι και ο ΑΙΑΣ, το όχημα ρίψης νερού.
Οδηγός πέρασε με κόκκινο και παρέσυρε αστυνομικό
Στο φανάρι της Πατησίων με την Στουρνάρη, ΙΧ πέρασε με κόκκινο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μηχανή της ομάδας Ζ.
Ήταν σφοδρή η σύγκρουση και ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Φέρετρο στο Υπουργείο Πολιτισμού
Διαδηλωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας έστησαν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού φέρετρο το οποίο έχει κολλημένο πάνω του ένα χαρτί που γράφει "Πολιτισμός".
feretro1
feretro2
Η πορεία του ΠΑΜΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.
Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ η Αλέκα Παπαρήγα.
Εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεπερνά τους 10.000.
image
Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί και διαδηλώνει ειρηνικά κάτα των μέτρων της κυβέρνησης φτάνοντας μέχρι τη Σταδίου.
Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένα άτομα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, του αγροτικού τμήματος του ΠΑΜΕ (ΠΑΣΥ) και της φοιτητικής παράταξης του ΚΚΕ (ΜΑΣ).
Άτομα συγκεντρώνονται και στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.
Τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές και άτομα που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Πριν από λίγο κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν μαζικά από τον χώρο των πανεπιστημίων προς την Καμάρα.
Ηράκλειο: Απεργιακή λαοθάλασσα
590_5a8ef396d78818802a795c44d68d99a1
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και η πορεία που είναι σε εξέλιξη θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, εφάμιλλη της μεγάλης κινητοποίησης του Φεβρουαρίου του 2011, οπότε χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους.
Ο όγκος της πορείας είναι τέτοιος, ώστε περίπου στις 11.30, η "κεφαλή" της πορείας βρισκόταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η "ουρά" στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Χαρ.Τρικούπη!
e360bbf70841ea58f94643d05dc25c00
Αστυνομική δύναμη παρακολουθεί διακριτικά την εξέλιξη της κινητοποίησης, ενώ μία διμοιρία είναι παρατεταγμένη πίσω από τα Δικαστήρια.
Και οι Βολιώτες στους δρόμους
Μεγάλη πορεία τουλάχιστον 10.000 Βολιωτών διασχίζει αυτή την ώρα την οδό Ιωλκού στο Βόλο. Σύμφωνα με το e-volos.gr ταυτόχρονα μαζική πορεία του ΠΑΜΕ διαδηλώνει στην οδό Δημητριάδος, ενώ από την πλατεία Ελευθερίας ξεκινά επίσης μαζική πορεία ανεξάρτητων πολιτών.
Τουλάχιστον 20 με 25.000 Βολιώτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα εναντία στα νέα μετρά. Να σημειωθεί πως η μεγάλη πορεία που διασχίζει την οδό Ιωλκού κατευθύνεται προς το λιμάνι του Βόλου όπου και θα πραγματοποιήσει κατάληψη διεκδικώντας να παραμείνει δημόσιο.
Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν διακριτικά.
Πάτρα: Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή καφέ στους απεργούς
Πάτρα: Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή καφέ στους απεργούς (pics)
Δωρεάν καφέ για τους απεργούς είχε εξαγγείλει ο Σύλλογος καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας και έτσι και έγινε.
Οι πάγκοι στήθηκαν σε τέσσερα σημεία του κέντρου της Πάτρας και η προσφορά δωρεάν καφέ ξεκίνησε.
Όπως αναφέρει o Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή . Οι ειδικοί πάγκοι έχουν στηθεί στην πλατεία Όλγας, την πλατεία Γεωργίου, τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και τα Ψηλά Αλώνια.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, τελωνειακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3μμ), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αφού και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία. Τροποποιήσεις αναμένονται να γίνουν και στις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι έχουν εξαγγείλει παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τα τέλη του μήνα.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.
Όσον αφορά διακαστικούς και εισαγγελείς έχουν αποφασίσει παράταση των πανελλαδικών τους κινητοποιήσεων μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου δηλαδή στις 3 μ.μ. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.
Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
"Χειρόφρενο" τραβάει ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ. 
Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ το Τραμ θα λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 24:00 και όχι 06:00 με 22:00, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό θα έχει τέρμα τη Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου