Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ως «εξολοθρευτής» επέστρεψε στην Κύπρο η Τρόικα

Επιπλέον μέτρα, ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ, ζητάει η Τρόικα στο επί τα χείρω αναθεωρημένο κείμενο προτάσεων που κατέθεσε στην κυπριακή κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η Τρόικα ζητά από τη Λευκωσία να λάβει στη διάρκεια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μέτρα εξοικονόμησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, αντί των 975 εκ. που ζητούσε το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Κύπρου, η Τρόικα θέτει επίσης θέμα 13ου μισθού από το 2013, αφού για το 2012 δεν διαφαίνεται υπογραφή του μνημονίου.
Τίθεται επίσης θέμα ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα, κατάργηση των εισφορών του κράτους για συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διαγραφή του χρέους του προς το Ταμείο, που ξεπερνά τα επτά δις ευρώ.

Επιπλέον, η Τρόικα απαιτεί μείωση μισθών και συντάξεων, περικοπές στο εφάπαξ σε συνδυασμό με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και παραχώρηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής στο 50% το μέγιστο, μετά την επαναφορά της σε μια πενταετία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τεχνοκράτες της τρόικας θα παρατείνουν πιθανότατα την παραμονή τους στην Λευκωσία έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας και δεν θα αναχωρήσουν τελικά από την Κύπρο μεθαύριο.

ΠΗΓΗ newsbomb




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου