Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: Το 2013 θα κορυφωθεί η μνημονιακή πολιτική

Τσίπρας: Το 2013 θα κορυφωθεί η μνημονιακή πολιτική
Σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η νέα χρονιά θα είναι η χειρότερη για την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.
Το 2013 «θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια διάψευση. Η δόση της σωτηρίας "σωτηρίας" σύντομα θα αποδειχθεί σωτηρία μόνο για τις τράπεζες και η ρευστότητα στην αγορά θα αποδειχθεί όνειρο απατηλό», υποστηρίζει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Μπροστά μας βρίσκεται ένα τεράστιο κοινωνικό κραχ, μία ανθρωπιστική κρίση που δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης», αναφέρει ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας παράλληλα την τρικομματική κυβέρνηση ότι «θέλει πάση θυσία να παραμείνει στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών και να κρατήσει όρθιο ένα πολιτικό σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα».
«Τρία χρόνια Μνημονίου στέρησαν από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών 32 δις ευρώ», τονίζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «καθήκον των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η προστασία του πληθυσμού, που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη νέα κατάσταση».
«Σκοπός μας είναι», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να μην αφήσουμε κανέναν μόνο στην κρίση. Σκοπός μας είναι να υψώσουμε μία ασπίδα αλληλεγγύης».
«Για εμάς το 2013 θα είναι έτος αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα θα είναι έτος ανατροπής. Θα είναι έτος δημοκρατίας. Το 2013 θα είναι η χρονιά της εξεγερμένης αξιοπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή. Θέλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, να πολιτικοποιήσει την αντίδραση και τις αντιστάσεις του κόσμου. Να φέρει την πολιτική αλλαγή που όλοι προσδοκούν ώστε η χώρα να προχωρήσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια στην ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας», καταλήγει το άρθρο του κ. Τσίπρα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου