Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πηγάδι χωρίς πάτο οι 4 ” συστημικές ” Τράπεζες.

Του Νίκου Καραβαζάκη από το vimasaronikou

Πάνω από 40 δις ευρώ θα απορροφήσουν συνολικά οι ελληνικές Τράπεζες για να επιβιώσουν το 2013 ( μόνον, άγνωστο για το 2014… και μετά ). Δηλ. η περιβόητη πρόσφατη δόση των 31 δις γίνεται καπνός ήδη στα λογιστικά χαρτιά. Και το 1/4 του ελληνικού ΑΕΠ θα πάει για να διασωθούν αυτοί που κερδοσκοπούσαν με το ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια του εδώ και δέκα χρόνια, δηλ. οι τραπεζίτες και οι μεγαλομέτοχοί τους.
Οι οποίοι μεγαλομέτοχοι θα κρατήσουν τον έλεγχο εφόσον καταβάλλουν το 10% ( ! ! ! ) της όποιας τελικά ανακεφαλαιοποίησης συμβεί.Μάλιστα η συμμορία των τεσσάρων ( Εθνική, Άλφα, Eurobank και Πειραιώς ) θα απορροφήσουν πάνω από 27,5 δις ευρώ, σύμφωνα με την αμερικανική black rock που κατέγραψε τις κεφαλαιακές ανάγκες όλων των Τραπεζών στην Ελλάδα. Και οι μεγαλομέτοχοί τους – Λάτσης, Βαρδηνογιάννης, Μαμιδάκης, Σάλλας, Κωστόπουλος, Ματζούνης κλπ - θα τις κρατήσουν εφόσον καταβάλουν 2,8 δις. Τι αισχρότερο;

Κι όμως υπάρχει και αισχρότερο:

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αφού διασπασθεί σε ” καλή ” και ¨κακή ” Τράπεζα θα εκποιηθεί, έχοντας ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης μόλις 1,5 δις ευρώ και τα οποία μάλιστα ως ζημιά προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το κατά 78% κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που οι διευθύνοντες κυβερνητικοί εντεταλμένοι επέβαλαν να αγοράζει σωρηδόν την τελευταία οκταετία.

Έτσι, αυτοί που εμποδίζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτάρκεια της πατρίδας μας είναι οι ίδιοι που ληστεύουν τις δημόσιες Τράπεζες και είναι αυτοί που μας έδεσαν με τα δανεικά της Τρόικας.

Μια συμμορία με τη την τροϊκανή συγκυβέρνηση και τα μεγάφωνα των ΜΜ Εξαπάτησης και κάποια ψοφοδεή λογιστάκια, είναι.

Πότε θα αποτοξινωθούμε από την κομματοκρατία και τη λαμογιά;

Πότε θα τους διαολοστείλουμε να ησυχάσουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου