Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν πουλάμε κ. Ερντογάν

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν πουλάμε κ. Ερντογάν
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ο οποίος επιτέθηκε στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης για την πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας λέγοντας ότι εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα έφτασε να πουλάει τα νησιά της.
Συγκεκριμένα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ισχυριστεί σε τηλεοπτική εκπομπή πως αδυνατοί να συμφιλιωθεί με τουςε οίκους που κακώς αναβάθμισαν την Ελλάδα.
«Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι.
Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της», είχε υποστηρίξει σθεναρά ο ίδιος .
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αυτές «χαιρέκακες που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία».
Παράλληλα ο ίδιος είχε σημειώσει πως «Για τα περί πώλησης νησιών όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».
Που το πάει ο Ερντογάν ...
Έγκυροι οικονομικοί αναλυτές διαβάζουν πίσω από την έντονη δυσαρέσκια του Τούρκου πρωθυπουργού , την αγωνία για την πορεία της τουρκικής οικονομίας , καθώςς ο ρυθμός ανάπτυξής της ακολουθεί καθοδική πορεία.
Μάλιστα ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι πριν από ένα δεκαήμερο η τουρκική κεντρική τράπεζα παρότι η τουρκική οικονομία στηρίζεται στο δανεισμό και οι ρυθμοί ανάπτυξής της μειώνονται, αναγκάστηκε να μειώσει περεταίρω τα επιτόκια .
Παράλληλα διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η προκλητική δήλωση Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά ξεκινά από κάποιο εσωτερικό μέτωπο και σχετίζεται με τη φιλοδοξία του να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Τουρκίας το 2014.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου