Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι έξυπνοι και τα κορόιδα της εφορίας!

Οι έξυπνοι και τα κορόιδα της εφορίας!
Εισοδήματα πείνας δήλωσαν πέρυσι στην εφορία ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, ένας στους τρεις έμπορους και βιομηχάνους και επτά στους δέκα αγρότες και εισοδηματίες.
Στις φορολογικές τους δηλώσεις αποτύπωσαν εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ.
Αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ελληνικού κράτους είναι ανύπαρκτοι, απέφυγαν να πληρώσουν φόρους που τους αναλογούν, μεταφέροντας τα βάρη σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν τα εισοδήματά τους.
Δηλαδή στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύπτονται από την επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δεν σταματούν στο περίπου 1,5 εκατ. φορολογουμένων που δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο των 5.000 ευρώ και δεν είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μισθωτοί.
Οι περισσότεροι πλούσιοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ εντοπίζονται και πάλι στους κόλπους των μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς υπάρχουν 95 μισθωτοί με ετήσιο εισόδημα λίγο χαμηλότερο από 1 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια εισοδηματική κατηγορία εντάσσονται 36 αγρότες και εισοδηματίες, 48 ελεύθεροι επαγγελματίες και 47 έμποροι και βιομήχανοι.
Ολα τα προαναφερόμενα στοιχεία βασίζονται στα στατιστικά δεδομένα τα οποία προκύπτουν από τις 5,7 εκατ. δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλαν πέρυσι 8,8 εκατ. φορολογούμενοι και επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών μας ενημέρωνε ότι... έδινε μία ακόμα σκληρή μάχη με τη φοροδιαφυγή!
Το αποτέλεσμα δείχνει και την επιτυχία της!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου