Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πολιόρκησαν το ξενοδοχείο για τον Φούχτελ που είναι... στη Γερμανία!

Από ένα... λανθασμένο συναγερμό ξεκίνησαν τα σημερινά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αστυνομικούς, έξω από ξενοδοχείο στη λεωφόρο Κηφισίας όπου συναντώνται δήμαρχοι. 

Η πληροφορία ότι στη συνάντηση με τους δημάρχους θα παρευρίσκεται και ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ σήμανε συναγερμό στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που έδωσε εντολή σε δεκάδες εργαζόμενους σε δήμους να σπεύσουν για να διαμαρτυρηθούν στον απεσταλαμένο της καγκελαρίου Μέρκελ. 

Ομως ο Φούχτελ βρίσκεται στο Βερολίνο τον οποίο επισκέπτονται ο υπουργός και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κύριοι Κωστής Χατζηδάκης και Νότης Μηταράκης για συνομιλίες με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. 

Παρά την απουσία του κ. Φούχτελ από τη συνάντηση με τους δημάρχους, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχημάτισαν το πρωί κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου για να μπλοκάρουν την είσοδο των διαμαρτυρομένων εργαζομένων.   

Μά, ομάδα συνδικαλιστών κατέβασε τη σημαία της ΕΕ που ήταν έξω από το ξενοδοχείο και την έκαψε μπροστά στους αστυνομικούς, ανεβάζοντας στη συνέχεια στο σημείο τη σημαία της ΠΟΕ - ΟΤΑ. 

Οι επικεφαλής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν προειδοποιήσει από χθες ότι «θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους». Από σήμερα έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία τους ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου