Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Στοίχημα οι νέες θέσεις εργασίας και ο συντονισμός

Η καταβολή της δόσης και τα θετικά μηνύματα από τις αγορές έφεραν ευφορία στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Όλοι συμφώνησαν πως άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και δράσεις για την προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει στις Βρυξέλλες υπέρ της χώρας μας, κάτι που διαπίστωσε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.
Παράλληλα τους μετέφερε και το κλίμα της αγοράς μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιρειών.

Ωστόσο, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προστριβές μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Πάντως σύσταση συντονιστικού οργάνου προς τον παρόν δεν τίθεται.

Όσον αφορά το φορολογικό τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης τόνισαν πως είναι ελάχιστες οι ενστάσεις που έχουν και τις οποίες θα εκφράσουν κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην βουλή.

Στην σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού ή της αλλαγής του εκλογικού νόμου επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Real.gr

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την πρωτοβουλία που πήρε με την κατάθεση νόμου για τις ευπαθείς ομάδες. «Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας μετά την ολοκλήρωση των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας και δανειστές. Το θέμα τώρα είναι να ανακόψουμε την ύφεση. Να νιώσει ο Έλληνας πολίτης ασφαλής. Να συνειδητοποιήσει και να πιστέψει ότι αυτά τα μέτρα τα δύσκολα τα βαριά είναι τα τελευταία και θα είναι τα τελευταία. Θέλει δουλειά θέλει κοινωνική συναίνεση και θέλει να επιστρέψουμε σε μία εθνική συνοχή» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα «προκειμένου να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας» ζήτησε ο Φ. Κουβέλης. Παράλληλα επεσήμανε πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.

Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά ασθενέστερους» Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως δεν τέθηκε στην σύσκεψη των αρχηγών το θέμα του ανασχηματισμού ή της αλλαγής του εκλογικού νόμου.



Τον λόγο στην αρχή της σύσκεψης πήρε ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην οικονομία και τους εφαρμοστικούς νόμους που έρχονται. Παράλληλα συζητήθηκε και το τέλος ακίνητης περιουσίας η είσπραξη του οποίου προβληματίζει την κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου