Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Bloomberg: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο

Για κρίση πετρελαίου θέρμανσης κάνει λόγο το Bloomberg σε ρεπορτάζ όπου αναφέρει ότι οι Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι κάτοικοι της Καστοριάς δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους, αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι η πόλη δεν έχει λάβει επιδότηση από την κυβέρνηση για να ζεστάνει τα σχολεία και ο δήμαρχός της εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει και τις 53 σχολικές μονάδες, από το να αφήσει τα παιδιά να παγώσουν. Μια κοντινή πόλη έχει ήδη κλείσει τα σχολεία για τον ίδιο λόγο, αναφέρει το δημοσίευμα.


"Είναι το πιο κρύο μέρος στην Ελλάδα", δηλώνει ο δήμαρχος της Καστοριάς. Πέρυσι ο χειμώνας διήρκεσε από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, σημειώνει. "Φέτος όμως ήμασταν πιο τυχεροί".

Η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα έχει εκτιναχθεί στα 1.266 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, ενώ στην Βρετανία η ίδια ποσότητα στοιχίζει 861 ευρώ και στις ΗΠΑ 790 ευρώ.

Οι Έλληνες καταβάλλουν και ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο, επιβάρυνση που αντιστοιχεί στο 42% του συνολικού κόστους, αναφέρει το πρακτορείο.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου