Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Άρωμα Χειμώνα σε ολόκληρη την Κύπρο - Άσπρη μέρα είδε το Τρόοδος

Λευκωσία: Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή του Τροόδους και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι λόγω κατολισθήσεων έχει κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο Καρβουνά - Τροόδους παρά τον Πάνω Αμίαντο.

Εξάλλου στο δρόμο Λεμεσού - Τροόδους παρά τις Πλάτρες επικρατεί πυκνή ομίχλη.


Στο δρόμο Πεδουλά - Κύκκου - Κάμπου έχει κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας λόγω αποκοπής δέντρων.

Επίσης ο δρόμος Κύκκου - Μηλικουρίου έχει καταστεί επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Συννεφιά και βροχές και καταιγίδες χαρακτηρίζει και σήμερα τον καιρό σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, με θερμοκρασίες 19 - 20 βαθμούς Κελσίου γενικά και 9 στα ορεινά, όπου θα παρατηρηθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Μάριος Θεοφίλου ανέφερε ότι και σήμερα αναμένεται όπως αυξημένες νεφώσεις δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές.

Μέχρι και την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο κ. Θεοφίλου, η βροχόπτωση σε όλες τις περιοχές ανήλθε στο 114% της κανονικής για ολόκληρο τον Δεκέμβριο, που θεωρείται "πάρα πολύ ικανοποιητική" και οι θερμοκρασίες γενικά σε κανονικό για την εποχή επίπεδο.

Οι θερμοκρασίες σήμερα, είπε ο κ. Θεοφίλου, θα είναι γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του νησιού, 20 βαθμούς στα παράλια και 9 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές του νησιού.

Απόψε, συνέχισε ο κ. Θεοφίλου, ο καιρός θα είναι και πάλιν κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και ίσως καταιγίδες αργότερα, ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται ότι θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιονόπτωση τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη αλλά και σε όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Οι θερμοκρασίες το βράδυ της Τετάρτης θα πέσουν στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του νησιού, γύρω στους 12 βαθμούς στα παράλια και 2 βαθμούς θα έχουν οι ορεινές περιοχές.

Γενικά και αύριο θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ο καιρός με κατά διαστήματα τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος, όμως από την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει σχετική βελτίωση του καιρού, με ενδεχομένως κάποιες τοπικές βροχές.

Το Σάββατο θα είναι και πάλιν συννεφιασμένος ο καιρός, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας αρχίζει να επηρεάζει την Κύπρο καινούργιο σύστημα, με βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στην οροσειρά του Τροόδους.

Υπερχειλίσεις φραγμάτων από τις αυξημένες ροές υδάτων

Η συνολική εισροή νερού σε όλα τα φράγματα κατά το μήνα Δεκέμβριο, μέχρι σήμερα, έχει φθάσει στα 21,6 εκατομμύρια, με τα συνολικά αποθέματα σήμερα να ανέρχονται στα 222,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, με ποσοστό πληρότητας 76,4%, δήλωσε ο Α΄ Τεχνικός Μηχανικός στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, Φαίδρος Ρουσής.

«Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, από χθες μέχρι και σήμερα το πρωί», είπε ο κ. Ρουσής σε δηλώσεις του σήμερα στο ΚΥΠΕ, «έχουμε πάρει συνολικώς στα φράγματα γύρω στα 12,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού κατά το τελευταίο 24ωρο».

Η περυσινή αντίστοιχη ποσότητα, συμφώνως των στοιχείων του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, ήταν 121,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με ποσοστό πληρότητας 41,7% και έχουν ήδη υπερχειλίσει κάποια μικρά φράγματα, όπως αυτό της Αργάκας στην Πάφο, το φράγμα Πωμού και αυτό της Αρμίνου, χωρητικότητας 4,3 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Υπερχείλισε, επίσης, από την περασμένη Δευτέρα το φράγμα της Κλήρου (2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων) και αναμένεται ότι, κατά τα επόμενα 24ωρα, θα υπερχειλίσει και το φράγμα του Ασπρόγκρεμου, το οποίο πήρε 3,1 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από χθες και σήμερα το πρωί έχει 96% πληρότητα, με ποσότητα 50,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ύδατος και μέγιστη χωρητικότητα 52,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Γενικώς, δήλωσε ο κ. Ρουσής, «ξεκίνησε πολύ καλά ο φετινός Χειμώνας και αναμένεται ότι θα υπερχειλίσουν και άλλα φράγματα κατά τις επόμενες ημέρες».

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου