Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο του Μπερλουσκόνι

Άνοδο του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταγράφει νέα δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες το βράδυ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre.
Σύμφωνα με αυτή, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βρίσκεται στο 36,3%, στην πρόθεση ψήφου. Η Αριστερά και Ελευθερία, με την οποία έχει συμμαχήσει, συγκεντρώνει ποσοστό 5,8%.
Το PdL «πείθει» το 18% των ιταλών. Πριν από δυο εβδομάδες το ποσοστό του δεν ξεπερνούσε το 14%. Η διαφορά κατά την δημοσκόπηση οφείλεται στην νέα κάθοδο του μεγιστάνα του Τύπου Μπερλουσκόνι στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το κεντρώο κόμμα UdC, το οποίο στηρίζει ανεπιφύλακτα τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, εξασφαλίζει το 5,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το Μέλλον και Ελευθερία (που επίσης υποστηρίζει τον Μόντι) 1,8% και το κίνημα Μελλοντική Ιταλία, του προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, 3,2%.
Η Λέγκα του Βορρά, τέλος, που είναι πιθανό να συμμαχήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει ποσοστό 4,6%.
Σε ό,τι αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μετέδωσε η Rai, προηγείται ο Μάριο Μόντι, με ποσοστό 31%, ακολουθεί ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι, με το 28% και στην τρίτη θέση αναρριχάται το Κίνημα Πέντε Αστέρια παρότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr             

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου