Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μετά το όχι της ΔΗΜΑΡ στο Φόρουμ για την κεντροαριστερά... Το ΠΑΣΟΚ βλέπει στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

"Άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα σκέφτεται"! Σε αυτή τη φράση μπορεί να συμπυκνωθεί η ανάλυση της Ιπποκράτους για το "όχι" του Φώτη Κουβέλη στο Φόρουμ για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι "δεν είναι το πρώτο δείγμα αντιφατικής συμπεριφοράς της ΔΗΜΑΡ". "Συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά δεν κάνει διάλογο με το ΠΑΣΟΚ", επισημαίνουν και θυμίζουν ότι το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς ψήφισε "παρών" στο μνημόνιο και είπε "ναι" στον προϋπολογισμό!


Στο ερώτημα "που το πάει η ΔΗΜΑΡ" η απάντηση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον "στον... ΣΥΡΙΖΑ"! Εκτιμούν ότι ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει την κυβέρνηση για να παίξει κάποια στιγμή το ρόλο της "γέφυρας" με την Κουμουνδούρου. Αλλά, θεωρούν ότι αυτή η στάση είναι αδιέξοδη και μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική συρρίκνωση ή τη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ. Καθώς, στο εσωτερικό της υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιμένουν στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, αυτή ήταν η εισήγηση του Νίκου Μπίστη, που είχε οριστεί υπεύθυνος για τη διεύρυνση της Αγίου Κωνσταντίνου.

Για το ΠΑΣΟΚ οι σχέσεις με τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει. Υπάρχει και το θέμα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος πρόσφατα διαγράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος "κάλεσε" τον πρώην συνεργάτη του να σταματήσει να δημιουργεί αντιπερισπασμούς στο Κίνημα γιατί η κοινωνία δεν ασχολείται. Ενώ οι επιτελείς του κόμματος "ξέχασαν"  να τηλεφωνήσουν στον Χρήστο Αηδόνη για τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ,μετά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ στην Καλαμάτα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου