Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Αχαϊα: 35.000 ανασφάλιστα οχήματα...ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 500€ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ …ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ!!!

Ραντεβού με τον εφιάλτη των προστίμων κλείνουν περισσότεροι από 25.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 10.000 ιδιοκτήτες δικύκλων στην Πάτρα και την Αχαΐα, λόγω μη καταβολής των ασφάλιστρων όπως προκύπτει από έρευνα του patrastimes.gr
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους τόσο η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκομένων υπουργείων, από τα 104.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αχαϊα και τα 54.000 δίκυκλα το 25% είναι λόγω οικονομικής κρίσης ανασφάλιστα.

 Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν πηγές από το υπουργείο οικονομικών  μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων και της περιοχής που τα έχουν ανασφάλιστα, θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ έκαστος.
 Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει καταγράψει ανά νομό και πόλη τον αριθμό των οχημάτων που είναι ανασφάλιστα.
 Να σημειωθεί πως ένα  εντός 20 ημερών από την ειδοποίηση ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν εμφανίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που θα του επιτρέπει να γλιτώνει το πρόστιμο τότε τον περιμένει δεύτερο πρόστιμο που θα ανέρχεται σε 500€.
 Σε ότι αφορά την Αχαΐα η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων σε επίπεδο Πάτρας αγγίζει το 18% αλλά στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων εκτινάσσεται ακόμα και στο 35%, με γεωργικούς ελκυστήρες, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανές να αποτελούν για όσους κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο του νομού κίνδυνο θάνατο.

ΠΗΓΗ  patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου