Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Τους πέταξαν στον δρόμο παραμονή Πρωτοχρονιάς - Απολύθηκαν 58 υπάλληλοι του ''Πόρτο Καρράς'' - Θύελλα αντιδράσεων

- Οι απολύσεις ξεκίνησαν στις 28 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκαν την παραμονή και εκφράζονται φόβοι για νέες
- ''Είναι κίνηση εκδικητική επειδή ζητήσαμε τα δεδουλευμένα μας'' λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου
- Εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι από το καλοκαίρι απολύθηκαν 120 συνάδελφοί τους στο "Πόρτο Καρράς"
- Τις απολύσεις κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του οποίου έφερε το θέμα στη Βουλή.

Τις απολύσεις 58 υπαλλήλων κοινοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς" και, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας, ανάμεσα τους είναι τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του τοπικού σωματείου, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας κι ένα μέλος.


Η κοινοποίηση των απολύσεων άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκε μέχρι τις 31 του μήνα και οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.
"Οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές", τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τις συσχετίζει με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού.

Επισήμανε ότι έγιναν λίγες μέρες πριν οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαιώματα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν και προανήγγειλε νέες προσφυγές στη δικαιοσύνη για την ανάκληση των απολύσεων. Υπογράμμισε ότι από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απολύθηκαν συνολικά 120 εργαζόμενοι στο συγκρότημα του "Πόρτο Καρράς".
Τις απολύσεις κατήγγειλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΚΜ και η βουλευτής του κόμματος στη Χαλκιδική Κατερίνα Ιγγλέζη έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε.

ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου