Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Στην Λεμεσό άλλοι 6-7 ηγέτες Μίνι συναγερμός για την κάθοδο της Άνγκελα Μέρκελ

Λευκωσία: Η μαζική σύναξη Ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στη Λεμεσό για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πονοκεφαλιάζει την Αστυνομία, που έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο δράσης για την κάλυψη της ασφάλειας τους.

Με πρώτη την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) θα φτάσουν στη Λεμεσό άλλοι 6-7 Ευρωπαίοι ηγέτες για το συνέδριο το οποίο οργανώνεται από τον ΔΗΣΥ.

Το ξενοδοχείο Λε Μεριντιέν θα αποτελεί απόρθητο φρούριο με την Αστυνομία να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και στην ουσία θα είναι κλειστό για άλλα πρόσωπα πλην όσων θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έρθει στην Κύπρο μόνο για πέντε ώρες (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα) όπως και οι πλείστοι ηγέτες, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα όλοι θα έρθουν για τις εργασίες του συνεδρίου και θ’ αποχωρήσουν αυθημερόν. Αυτό βοηθά στους σχεδιασμούς της Αστυνομίας, η οποία θα περιοριστεί στην παροχή ασφάλειας από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τη μεταφορά τους στη Λεμεσό, την παραμονή τους και την επιστροφή τους για αναχώρηση.

Όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία στον «Φ», τα μέτρα για τους προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ωστόσο ο χώρος όπου θα γίνει το συνέδριο, παρέχει από μόνος του ασφάλεια, αφού είναι αποκομμένος από την ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

Για τη φρούρηση των προσωπικοτήτων και του ξενοδοχείου, έχει επιστρατευθεί μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας τόσο από τη ΜΜΑΔ, όσο και από τη Λεμεσό.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου