Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

«Δεν απαλλάσσει τον Παπανδρέου γιατί αυτός επέλεγε τους υπουργούς»(Βίντεο)

«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί αυτός επέλεγε τους υπουργούς του», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα». «Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι' αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.
ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου