Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη για τα τζάκια στο υπ. Περιβάλλοντος

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της αιθαλομίχλης στον Αττικό ουρανό από την εκτεταμένη καύση ξύλων και  παραγώγων τους σε τζάκια και ξυλόσομπες.

Στην σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε η αρμόδια γενική γραμματέας Περιβάλλοντος, κυρία Μάρω Ευαγγελίδου δεν μετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Περιβάλλοντος.

Πάντως, σε δηλώσεις της, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη εξέφρασε την ανάγκη επιδοτήσεων για εναλλακτική μορφή ενέργειας και για να ληφθούν μέτρα για οικολογική θέρμανση, ενώ επεσήμανε ότι θα κάνει τα πάντα για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου καθώς το ζήτημα αφορά τη δημόσια Υγεία γενικότερα.


Οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτίμησαν τα ευρήματα και συζήτησαν πως θα υπάρξει συντονισμός ενεργειών, ενώ έκριναν ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση συναγερμού για τα τζάκια, ωστόσο συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την σωματιδιακή ατμοσφαιρική ρύπανση της καύσης των ξύλων.

Πάντως, το Ειδικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής εξακολουθούν να προειδοποιούν για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στη δημόσια υγεία.

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  προειδοποιεί ότι τα αιωρούμενα σωματίδια μπορούν να οδηγήσουν σε αναπνευστικά προβλήματα, να επιδεινώσουν αλλεργίες και να προκαλέσουν νευρολογικά, αναπαραγωγικά, και αναπτυξιακά προβλήματα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου