Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση παραπομπής

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έπειτα από την πρόταση που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία θα περιλαμβάνει πέραν του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η Κουμουνδούρου, παράλληλα, επιφυλάσσεται να καταθέσει «κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας».


Σύμφωνα με μέλη του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν χθες σε πολύωρη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιφυλάσσεται και για κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σύνολο των λιστών και των εκρροών χρημάτων. Εκτιμούν, άλλωστε, πως κάτι τέτοιο θα επιτρέψει να «απλωθεί ο τραχανάς», όπως λένε, προκειμένου αφενός να μην κατηγορηθούν για οποιαδήποτε συγκάλυψη, αφετέρου αν «πέσουν πάνω» σε ευθύνες άλλων πολιτικών προσώπων, να παραπέμπονται και αυτά σε προκαταρκτική επιτροπή.

Σε μία τέτοια περίπτωση, μάλιστα, επιφυλάσσονται να καλέσουν όλους όσοι θεωρηθεί ότι μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση με την κατάθεσή τους, ακόμα και αν πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου –για τον οποίο πάντως, ουδείς πρότεινε χθες να συμπεριληφθεί στην πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή- είτε για τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ή τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Τα ίδια στελέχη, μάλιστα, θυμίζουν με νόημα παλιότερο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε εξεταστική επιτροπή, που απορρίφθηκε με οριακή μειοψηφία 7-6 ψήφων.

Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, στην αντεπίθεση περνά η Ιπποκράτους, που μετά την κίνηση της Κουμουνδούρου, σήκωσε το γάντι, προειδοποιώντας ότι «θα αποτύχουν τραγικά», προσθέτοντας με νόημα πως το ίδιο έγινε και «στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτα»...

Πίσω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δε, η Ιπποκράτους «βλέπει» επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας, ακριβώς τη στιγμή που -κατά την ίδια- διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της. «Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν. Μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με τους συντάκτες της να εκτιμούν ότι η Κουμουνδούρου στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, γιατί «ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας».

Εκφράζεται δε η βεβαιότητα ότι «δεν θα τα καταφέρουν», αφού οι πολίτες που υφίστανται σειρά θυσιών, καταλαβαίνουν... «Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαδιακή. Η αποκάλυψη του παιχνιδιού τους άρχισε και θα είναι πλήρης», καταλήγει η ανακοίνωση, με κύκλους του ΠΑΣΟΚ να αφήνουν να εννοηθεί πως ο «πόλεμος» με τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισε και θα είναι... διαρκείας.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου