Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση μέσα από τις φυλακές Διαβατών Παπαγεωργόπουλος: Πολιτική απόφαση η καταδίκη μου(Βίντεο)

Οι αστυνομικοί μοιάζουν σαν να έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω του. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, βγαίνει από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και μπαίνει σε βανάκι της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο λίγα λεπτά αργότερα τον μετέφερε στις φυλακές Διαβατών.

Κατά την είσοδό του στο όχημα της ΕΛΑΣ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος μοιάζει να κρύβει τις χειροπέδες κάτω από το καφέ παλτό του. Ωστόσο, από μια προσεκτική παρατήρηση του βίντεο που έχει το protothema.gr, προκύπτει ότι ίσως ο καταδικασθείς πολιτικός να μην φοράει χειροπέδες κατά την είσοδό του στην μικρή αστυνομική κλούβα. Παρακολουθώντας καρέ - καρέ τις εικόνες, φαίνεται ότι ο αστυνομικός που βρίσκεται μέσα στο βανάκι κρατά χειροπέδες την ώρα που ο πρώην δήμαρχος μπαίνει στην κλούβα. 


Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μπαίνει στο βανάκι με ένα πηδηματάκι, ίσως λίγο άτσαλα, ίσως και να έχει παραπατήσει.
Οι αστυνομικοί δεν κρατάνε τον πρώην δήμαρχο αλλά έχουν σχηματίσει ένα διάδρομο μέσω του οποίου μπαίνει στο βανάκι. Γύρω από τον κ. Παπαγεωργόπουλο δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες οι οποίοι απαθανατίζουν την είσοδο του πρώην δημάρχου στο αστυνομικό αυτοκίνητο που τον οδήγησε στις φυλακές.

Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Λίγο νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία -και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο.

Στο άκουσμα της απόφασης-σοκ του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος βούρκωσε, ενώ η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου