Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Γκρίλο σε Μπερσάνι: Παραιτήσου

Αποκλείει δια ροπάλου οποιαδήποτε σχέση με τον πρώτο των ιταλικών εκλογών, Πιερλουϊτζι Μπερσάνι ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο. Με ανάρτηση στο μπλογκ του ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που τερμάτισε τρίτος στην κούρσα των ιταλικών εκλογών, επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Μπερσάνι, που αναζητά διακριτικά συμμάχους για την συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Γκρίλο παρουσιάζει στην φωτογραφία τον Μπερσάνι στον ρόλο του ζωντανού- νεκρού από την αφίσα της ταινίας «Morto Che Parla» και λέει ότι ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του κάνει ανήθικες προτάσεις.
«Είναι ένας πολιτικός κολιτσίδα που ενοχλεί το Κίνημα των Πέντε Αστέρων εδώ και μέρες με ανήθικες προτάσεις αντί θα παραιτηθεί όπως θα έκανε κάθε άλλος στη θέση του» έγραψε ο κωμικός που θυμήθηκε και όλα τα «μαργαριτάρια» που εκτοξεύθηκαν προεκλογικά εναντίον του.Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος απάντησε: «ό,τι έχει να μου πει ο Γκρίλο ας μου το πει στο κοινοβούλιο και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Χθες ο Μπερσάνι είχε προτείνει στον Γκρίλο μία πλατφόρμα 5-6 σημείων προκειμένου να συμφωνήσουν για την διακυβέρνηση της Ιταλίας. Η πρόταση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, περικοπές των πολιτικών δαπανών και εκλογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο ο κωμικός αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση και είπε ότι το κίνημα του θα ψηφίσει μόνο τους νόμους που αντανακλούν την πλατφόρμα του.

«Όχι» από Ναπολιτάνο στον Στάινμπρουκ

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο ακύρωσε ένα προγραμματισμένο δείπνο με τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ μετά την δήλωση που έκανε ο κεντροαριστερός πολιτικός αποκαλώντας "κλόουν" τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κωμικό ηθοποιό Πέπε Γκρίλο, ο οποίος στράφηκε στην πολιτική.

Ένας εκπρόσωπος του Στάινμπρουκ είπε ότι ο Ναπολιτάνο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ακύρωσε ένα δείπνο που επρόκειτο να του παραθέσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στο Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως ο Στάινμπρουκ αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον Ναπολιτάνο στην απόφαση να ακυρώσει το δείπνο.
Ο Στάινμπρουκ είπε σε μια δημόσια συγκέντρωση του SPD αργά χθες ότι «σε ένα ορισμένο βαθμό», του «προκάλεσε φρίκη» το γεγονός ότι «δυο κλόουν κέρδισαν» τις εκλογές στην Ιταλία, κάνοντας σαφές ότι αναφερόταν στον Μπερλουσκόνι και στον Γκρίλο, «δύο λαϊκιστές» πολιτικούς.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου