Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη στον Real Fm

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρμόδιου για θέματα παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο Τ. Κουράκης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του εν όψει των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ

«Αν η ΟΛΜΕ αποφασίσει συνδικαλιστικά να κάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και μέσα στις εξετάσεις εμείς ως κόμμα θα το στηρίξουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης ο οποίος πρόσθεσε ότι το υπουργείο διάλεξε να φέρει τώρα το νομοσχέδιο προκειμένου να έχει τους εκπαιδευτικούς με την πλάτη στον τοίχο.


«Ο χρόνος που διάλεξε το υπουργείο να φέρει αυτό το νομοσχέδιο για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, για την αύξηση του ωραρίου και πολλά άλλα, παραμονή των εξετάσεων, είναι για να έχει τους εκπαιδευτικούς με την πλάτη στον τοίχο. Εκβιάζοντάς τους ότι “κοιτάξτε αν θα κάνετε αυτή την απεργία θα έχετε απέναντι την κοινωνία”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, την ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.
Στρέφεται ευθέως, ανεύθυνα και αδίστακτα, εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπόλογοι σε όλον τον Ελληνικό λαό, εάν επιμείνουν σε ακρότητες».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Για μια ακόμα φορά η ΝΔ παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρώτα απαξιώνουν με την ακραία τους πολιτική την παιδεία, και τώρα εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των εξετάσεων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων.»

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου