Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Απίστευτη εκτόξευση και προσγείωση απο ρουκέτα(Βίντεο)

Στις 14 Ιουνίου, η ρουκέτα τύπου Grasshopper της εταιρίας SpaceX πέταξε 325 μ. και στην συνέχεια προσγειώθηκε πίσω στο ίδιο σημείο, ομαλά.

Οι περισσότερες ρουκέτες ειναι εξοπλισμένες με αισθητήρες ωστόσο δεν εχουν την ικανότητα να ξανα-προσγειωνονται με τόση ακριβεια όπως η Grasshopper. Οι προηγούμενες δοκιμές Grasshopper έγιναν με βάση τους συνηθισμένους αισθητήρες που εχουν συνήθως οι ρουκέτες, στην συγκεκριμένη δοκιμή η εταιρεία SpaceX είχε τον πλήρη έλεγχο της ρουκέτας με βάση νέες αναγνώσεις ανίχνευσης , προσθέτοντας ετσι ενα νέο επίπεδο ακρίβειας μεταξύ της ρουκέτας και του εδάφους συνέπως επιτρέποντας μια πιο ακριβή προσγείωση.


Η ρουκέτα Grasshopper (δηλαδή Ακρίδα) ειναι 10 επιπέδων με δυνατότητες κάθετης απογείωσης - κάθετης προσγείωσης (VTVL) ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να επιστρέψει στην Γη άθικτη. Ενώ οι περισσότερες ρουκέτες ειναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο που στην επανείσοδο τους καίγονται αμέσως, οι ρουκέτες της SpaceX ειναι σχεδιασμένες οχι μόνο για να αντέξουν στην επανείσοδο αλλα και για να επιστρέφουν στην εξέδρα εκτόξευσης.

ΠΗΓΗ gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου