Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη ευκαιρία για ανανέωση του οπλισμού της Εθνοφυλακής τα 20.000 ΑΚ-47

Τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας είχε προορισμό το φορτίο των 20.000 ολοκαίνουριων ΑΚ-47 διαμετρήματος 7,62X39 χλστ., μαζί με εκατομμύρια σφαίρες που βρέθηκαν μέσα σε 56 κοντέϊνερς (από τα συνολικά 59) του πλοίου που είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.
Το πλοίο "Nour Μ"  έπλεε με σημαία Σιέρα Λεόνε.
Η συνολική αξία του φορτίου μαζί με τις σφαίρες (1000 σφαίρες το καθένα) ξεπερνά τα 80 εκατ. δολάρια βάσει των τρεχουσών τιμών αγοράς των καινούριων ΑΚ-47 των οποίων η τιμή έχει εκτοξευθεί κάθετα από το 2011 που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη, διατέθηκε το στοκ τον ανατολικών χωρών (Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας κλπ- η Ρωσία έχει πάψει να διαθέτει ΑΚ-47 στην "μαύρη αγορά" εδώ και πολλά χρόνια) και πλέον όλα τα ΑΚ-47 είναι νέας παραγωγής, μετά το έτος 2000...

Το φορτηγό πλοίο, με οχταμελές πλήρωμα, προσπαθούσε να κινηθεί προς τα τουρκικά παράλια για να αποφύγει τον έλεγχο του Λιμενικού.
Αρχικά εντοπίστηκε κοντά στα Ίμια, εχθές το βράδυ μετά από πληροφορίες ξένων υπηρεσιών ότι μεταφέρει "ειδικό παράνομο φορτίο" και αμέσως οι δυνάμεις του Λ.Σ. το έθεσαν υπό παρακολούθηση, ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στην περιοχή και κλιμάκιο της ΜΥΑ/ΛΣ.
Το πλοίο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία πλωτών του Λιμενικού άρχισε να αλλάζει πορεία κατευθυνόμενο προς τα τουρκικά παράλια, τα πλωτά όμως το σταμάτησαν κοντά στη Σύμη και ακολούθησε έφοδος των ειδικών δυνάμεων του Λ.Σ
Οδηγήθηκε από τη Σύμη στο λιμάνι της Ακαντιάς, με τη συνοδεία πλωτών σκαφών του Λιμεναρχείου Ρόδου.
Στο πλοίο επιβιβάστηκαν στελέχη της ΕΥΠ, αξιωματικοί του Λιμεναρχείου/Ακτοφυαλκής και κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος ενώ η περιοχή γύρω από το πλοίο στην Ακαντιά έχει αποκλειστεί με την συνδρομή και του ενισχυμένου λόχου (δύναμης τάγματος) της Εθνοφυλακής που προστατεύει το νησί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην πληροφορία για το λιμάνι προορισμού, καθώς από το σύστημα marin trafik είχε δηλωθεί το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, ενώ από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν ως προορισμό η Τρίπολη της Λιβύης, ενώ ο πλοίαρχος αρχικά δήλωσε το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.
Η αλήθεια είναι ότι το σκάφος πήγαινε στο Εσκεντερούμ, όπου θα αποβίβαζε το φορτίο του και εν συνεχεία αυτό με νταλίκες θα μεταφερόταν στα τουρκοσυριακά σύνορα και θα παραλαμβανόταν από ισλαμιστές αντάρτες.
Φαίνεται ότι οι αντάρτες έχουν δεχθεί δεύτερο πλήγμα μέσα σε λίγες ημέρες σε ότι αφορά τον εφοδιασμό τους με όπλα και όλα δείχνουν ότι υπάρχει "υπόγεια" συμφωνία των δυτικών με την Ρωσία να σταματήσει ο εφοδιασμός τους με όπλα. Αλλιώς δεν δικαιολογείται το ότι δύο τεράστια φορτία, το χθεσινό και αυτό που εντοπίστηκε στην επαρχία Αδάνων πιάστηκε με πληροφορίες από δυτικές υπηρεσίες.
Τεράστια ποσότητα RPG-7, αλλά και κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων είχε εντοπιστεί στην επαρχία  Αδάνων μέσα σε φορτηγό.  Σύμφωνα με τον νομάρχη, Χουσεϊν Αβνί Τζος (Hüseyin Avni Coş) μεταξύ άλλων ανακαλύφθηκαν περίπου 1.200 κεφαλές αντιαρματικών πυραύλων τις πρώτες πρωινές ώρες της 7 Νοεμβρίου μετά τον έλεγχο στο φορτηγό  για το οποίο αρχικά υπήρχαν  υποψίες ότι μετέφερε ναρκωτικά.
Άρα, οι δυτικοί "τραβάνε το χαλί" κάτω από τα πόδια των ανταρτών και δέχθηκαν άτυπα τον όρο της κυβέρνησης της Δαμασκού που έχει διατυπωθεί δια χειλών Μπασάρ αλ Άσαντ να σταματήσουν τον εφοδιασμό των ανταρτών πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για ειρήνευση στην χώρα.
Το θέμα είναι τι θα γίνει το τεράστιο φορτίο (βρέθηκαν όπως δείχνει η φωτό με τις γεμιστήρες τους και τους ιμάντες) που αρκεί να εξοπλίσει δύο μεραρχίες παλαιού τύπου (πέντε Ταξιαρχίες της νέας Δομής) της ελληνικής εθνοφυλακής.
Τα όπλα είναι "μάννα εξ ουρανού" για να αντικατασταθούν τα παλιά και φθαρμένα G-3A3/A4 στους εθνοφύλακες των νησιών. Είναι καινούριας παραγωγής και πολύ ανώτερα από τα G-3.
Σε ότι αφορά τα πυρομαχικά (είναι ελαφρά πιο κοντή η σφαίρα του ΑΚ-47 παρά το γεγονός ότι το διαμέτρημα είναι ίδιο) αρκούν οι σφαίρες που βρέθηκαν σε πρώτη φ΄ση ενώ εύκολα μπορεί να υπάρξει και μια ακόμα προμήθεια στο πλαίσιο κάποιου αντισταθμιστικού που είναι ακόμα ανοικτό...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου