Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τα πάνω κάτω στη φορολογία των αυτοκινήτων – Πέφτουν οι τιμές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

- Μειώνεται ο φόρος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει
- Πολλές εξαιρέσεις από τον φόρο πολυτελείας με κυριότερες για τα κοινοτικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
- Διαβάστε τις αλλαγές στους φόρους αυτοκινήτων που γίνεται με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.


Φθηνότερα γίνονται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τροπολογία – σκούπα που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι η αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων ενώ ορίζονται πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις από τον φόρο πολυτελείας.

Πιο άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι η μείωση φόρου στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ.Αυτό γίνεται γιατί μειώνεται η φορολογητέα αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.
 
Ειδικότερα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η φορολογητέα αξία τους υπολογίζεται επί της τιμής χονδρικής πώλησης του όμοιου καινούργιου, αφού αυτή μειωθεί κατά το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται ανάλογα με την ηλικία του και την κατηγορία αμαξώματος. Η φορολογητέα αξία μειώνεται περαιτέρω λαμβανομένου υπόψη και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Οι απαλλαγές από τον φόρο πολυτελείας

Με την ίδια τροπολογία προβλέπονται πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις από τον ειδικό φόρο σε είδη πολυτελείας.

Οι απαλλαγές αφορούν:

- Στα κοινοτικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε

- Στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

- Στα επιβατικά αυτοκίνητα που προορίζονται να κυκλοφορήσουν ως δημοσίας χρήσης , στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, στα ασθενοφόρα , στις νεκροφόρες , στις αστυνομικές κλούβες.


ΠΗΓΗ newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου