Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους

-Μίλησε για παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις-Συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες -Πού θα τοποθετηθούν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο με την πρόταση μομφής.
Ως «δώρο» προς την κυβέρνηση εκλαμβάνει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις.


«Το Μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014. Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπ. Οικονομικών, την ΕΛΑΣ, καθώς και τις φυλακές», ενώ υποστήριξε ότι οι μετακινήσεις δεν θα γίνουν «αριστερά - δεξιά, αλλά θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η εντοπιότητα. Θα έχουμε μία καλή κατανομή των ανθρώπων που θα μπουν στην κινητικότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Κουμουνδούρου, λέγοντας: «ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα ‘τσιμεντωθεί’ η κυβερνητική πλειοψηφία», ανέφερε.

«Κάνεις πρόταση μομφής γιατί θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση. Αν θέλεις όμως να ρίξεις την κυβέρνηση πρέπει να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Με τι θέσεις; Γι’ αυτό δεν έχουμε ακούσει κουβέντα», προσέθεσε, ενώ παράλληλα διερωτήθηκε πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας με αυτή του την ενέργεια, αν δεν πρόκειται, όπως είπε, για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου