Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Θύελλα αντιδράσεων για το ξύλο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Σγουρό

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο βουλευτής Δ. Τσουκαλάς και ο Περιφερειάρχης ήρθαν στα χέρια, ενώ ο Στ. Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ξύλο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Σγουρό για τον Αστέρα.

Να πάρει θέση σχετικά με τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.


«Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αρκετό να απειλούν με βία και να ασκούν οι ίδιοι βία εις βάρος δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων», ανέφερε, τονίζοντας πως αν ο κ. Τσίπρας δεν καταδικάσει κάθε πρακτική βίας «θα επιβεβαιώσει ότι λειτουργούν κατ΄ εντολή του».


ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται

«Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου ελεεινολογεί και ψεύδεται», απάντησε από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας.

«Το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του. Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου», επισήμανε η ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Παρασκευής του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αποτελούν ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι βουλευτές του Δ. Τσουκαλάς και Στ. Παναγούλης (γνωστός και από άλλες χυδαιότητες), επιχείρησαν με τραμπουκικές συμπεριφορές να διαλύσουν βίαια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική μελέτη (και μόνο) για την αδειοδότηση του σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης. Η καταδίκη των τραμπουκικών ενεργειών, των χυδαίων απειλών και των ύβρεών τους κατά του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού είναι απόλυτη και σαφής. Και αυτό πρέπει να γίνει από όλους».

Με την ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ κάλεσε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν «το πώς συμβιβάζονται οι δήθεν περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, με την παρουσία μεταξύ των υποστηρικτών τους, από την μια εκπροσώπων μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής και από την άλλη των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας/Βουλιαγμένης».

Η σχετική ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Αλλά όταν κάποιοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου και την δημιουργία θέσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε κάθε πράξη καταστροφής και διάλυσης, προσδεδεμένος με κάθε λογής μεγάλα συμφέροντα. Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν επιτέλους να υλοποιούν τις εντολές του κ. Τσίπρα για την απομάκρυνση των επενδυτών».
Υπενθυμίζεται ότι το νέο περιστατικό που δεν τιμά την ελληνική αυτοδιοίκηση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με πρωταγωνιστές αυτή την φορά περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έναν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην ημερησία διάταξη συζήτησης. Η διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, ενώ είχε πει ότι η συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης είχε αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση, έφερε το θέμα τελικά χθες.

Τότε τα αίματα άναψαν. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων οι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, ξεκίνησαν τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη. Συνεργάτης του Γιάννη Σγουρού, ο Χάρης Πασβαντίδης, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» προκειμένου να μην περάσει η Μελέτη. Μάλιστα ο κ. Πασβαντίδης αντέδρασε βίαια όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος παράλληλα έβριζε χυδαία τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου