Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δεν έκλεισαν οι ύποπτοι λογαριασμοί Κυπρίων πολιτικών στη Βρετανία


Λευκωσία: Ερωτηματικά προκαλούν νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως σε σχέση με τους 130 λογαριασμούς Κυπρίων πολιτικών στην Τράπεζα Κύπρου στο Λονδίνο. Μετά το σάλο που προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ότι στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν κλείσει 130 λογαριασμοί πολιτικών προσώπων, νέες ανεπίσημες πληροφορίες του philenews από την Κεντρική Τράπεζα αναφέρουν ότι οι ύποπτοι λογαριασμοί δεν έχουν κλείσει.Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν σταλεί κάποιες επιστολές στους κατόχους των εν λόγω ύποπτων λογαριασμών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το περιεχόμενο και η σημασία τους.

Την ίδια ώρα στάση αναμονής τηρεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατόχων των ύποπτων λογαριασμών στην Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Διοικητής αποκάλυψε ότι οι λογαριασμοί έκλεισαν επειδή κρίθηκαν υψηλού κινδύνου και πιθανότατα συνδεδεμένοι με ξέπλυμα χρήματος.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου