Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ερευνητής καταγγέλλει παρέμβαση της «Monsanto» για να αποσυρθεί η έρευνα του που αποδεικνύει καρκινογενέσεις από τα μεταλλαγμένα!

Η έρευνα του Γάλλου καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καέν Gilles-Eric Séralini για τις αρνητικές συνέπειες των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, όπως τα γενετικά τροποποιημένα καλαμπόκια της εταιρείας «Μονσάντο» και το φυτοφάρμακο «Round up»,αποσύρθηκε τελικά από το περιοδικό «Food and chemical toxicology» (όμιλος «Elsevier»). Η έρευνα είχε παρουσιαστεί το Σεπτέμβρη του 2012.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα, η οποία
διεξήχθη μυστικά στη Γαλλία για δύο χρόνια, προκειμένου να αποφευχθούν οι πιέσεις από τα διάφορα lobbies που στηρίζουν τη  «Μονσάντο» (πολυεθνικός όμιλος στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων) για διακοπή της, προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση. Όπως προκύπτει, το 50-80% των θηλυκών ποντικιών που χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, εμφάνισαν καρκίνο του μαστού μετά από κατανάλωση γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της «Μονσάντο», ενώ το 50% των αρσενικών εμφάνισαν άλλου είδους όγκους, πρόωρο θάνατο, όπως και ηπατικές και νεφρικές παθήσεις.
Ο Γάλλος ερευνητής διαμαρτυρήθηκε για την απόσυρση της έρευνάς του από το περιοδικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 28 Νοέμβρη. Όπως υποστηρίζει, δεν επισημάνθηκε κάποιο λάθος στις μελέτες του, ενώ όποια διαφωνία ή συζήτηση επί της δουλειάς του θα μπορούσε να συζητηθεί μέσα από τις σελίδες του περιοδικού. 
Κατήγγειλε αφόρητες πιέσεις από την πλευρά μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, αφού στη Συντακτική Επιτροπή που αποφάσισε την απόσυρση της έρευνας του συμμετείχε και ένας βιολόγος, πρώην στέλεχος της εταιρείας «Μονσάντο».
ΠΗΓΗ psekasmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου