Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κινητό τηλέφωνο χωρίς καλώδιο λανσάρουν τα εργαστήρια του ελληνικού στρατού

Army-Mobile-PhoneΚινητό τηλέφωνο χωρίς καλώδιο δημιούργησαν τα εργαστήρια του ελληνικού στρατού, τα οποία εδρεύουν στην Καλαμάτα και όπως αναφέρουν στελέχη τους «κυνηγούν» καινοτόμα, πρωτοποριακά project ενώ διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε κατασκευές τελευταίας τεχνολογίας. Το νέο τηλέφωνο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και χρησιμοποιείται ήδη δοκιμαστικά από αξιωματικούς του στρατεύματος εδώ και 6 μήνες, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει απευθυνόμενο στη διεθνή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Θα πρόκειται για το πρώτο προϊόν μαζικής κατανάλωσης που θα έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τον ελληνικό στρατό ο οποίος διαθέτει και τα αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσής του. Για το σκοπό αυτό, τα εργαστήρια του στρατού πρόκειται να ιδρύσουν «σπιν οφ» εταιρεία με την επωνυμία No Cable Army, ακολουθώντας το μοντέλο αλληλεπίδρασης μεταξύ της στρατιωτικής έρευνας και καινοτομίας και της τεχνολογικής βιομηχανίας που ισχύει στις πιο προηγμένες χώρες του πλανήτη.

Όπως τονίζουν μέλη της ομάδας της τεχνολογικής ομάδας, οι οποίοι ελλείψει θεσμικού πλαισίου είχαν προσληφθεί ως επαγγελματίες οπλίτες, το νέο τηλέφωνο θα επιτρέπει μεγάλη αυτονομία κινήσεων στον χρήστη καθώς αυτός δεν θα περιορίζεται πια από το μήκος του καλωδίου που το συνέδεε με κάποια τηλεφωνική πρίζα στον τοίχο, αλλά αντίθετα θα μπορεί να κινείται ελεύθερα, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.
Το κινητό τηλέφωνο θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες εφαρμογές για τους χρήστες, όπως αναγνώριση κλήσης, τηλεφωνικό κατάλογο και αυτόματο τηλεφωνητή ενώ θα συνδέεται στο ίντερνετ με χρήση εξωτερικού μόντεμ.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης χαιρέτισε το σημαντικό επίτευγμα των εργαστηρίων του ελληνικού στρατού, τα οποία χαρακτήρισε ως «οδηγό καινοτομίας για την έξοδο από την κρίση». «Είναι πολύ σημαντικό που οι Έλληνες στρέφονται στην παραγωγή και την εξωστρέφεια και μάλιστα σε τέτοιους τομείς υψηλής τεχνολογίας. Η πίστη, το μεράκι και το ελληνικό δαιμόνιο θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη» συμπλήρωσε.
Στον αντίποδα, το ΚΚΕ με ανακοίνωση του κατήγγειλε την εμπορευματοποίηση του στρατεύματος η οποία όπως τόνισε εξυπηρετεί μοναχά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, ενώ ζήτησε την αφύπνιση του λαού για να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ελληνικού στρατού.

ΠΗΓΗ tokoulouri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου