Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αρχαιολογικά ευρήματα χιλιάδων ετών ενός άγνωστου πολιτισμού

Ο ανώτερος Γεωλόγος του Γεωτεχνικού Κέντρου Έρευνας στην Ινδονησία, Ντάνι Ναταβίτζια, ισχυρίζεται ότι όλα όσα γνωρίζουμε για τις απαρχές του παγκόσμιου πολιτισμού, ενδέχεται να είναι εσφαλμένα.


«Η αρχαία ιστορία της Ατλαντίδος και άλλων χαμένων πολιτισμών της προϊστορίας, οι οποίες έχουν θεωρηθεί ως μυθεύματα, ολοένα και περισσότερο αρχίζουν να μοιάζουν με την αλήθεια», δήλωσε ο Δρ Ναταβίτζια στο gearmix.ru.
Ο Δρ Ναταβίτζια έχει ερευνήσει βήμα προς βήμα μια πυραμίδα που βρίσκεται σε μια ορεινή κοιλάδα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Μπάντουμ στη δυτική Ιάβα στην Ινδονησία.


Η πυραμίδα ήταν γνωστή στους αρχαιολόγους από το 1914, όταν στην κορυφή των τοπικών βουνών βρέθηκαν μεγαλιθικές δομές από πυλώνες βασάλτη.


Οι εντόπιοι Αβοριγίνες γιόρταζαν αυτό το ιερό συγκρότημα και το ονόμαζαν Γκούνουνγκ Παντάγκ, που σημαίνει «Βουνό του Φωτός» ή «Βουνό του Διαφωτισμού».


Στην κορυφή του βουνού, υπάρχουν πέντε επίπεδα από αρχαίους ογκόλιθους που έχουν χρησιμοποιηθεί ως τόπος ιερός και περισυλλογής από αμνημονεύτων ετών.
Ωστόσο, ούτε οι αρχαιολόγοι, ούτε οι εντόπιοι, γνώριζαν ότι αυτοί οι ογκόλιθοι ήταν βάσεις μιας πραγματικής πυραμίδας.





Πίστευαν ότι ήταν ένας φυσικός λόφος, ελαφρώς τροποποιημένος από την ανθρώπινη δραστηριότητα μέχρι που ο Ναταβίτζια και η ομάδα του ξεκίνησαν γεωλογικές έρευνες το 2011.


Από τη στιγμή που η κορυφή του βουνού καθαρίστηκε από την πυκνή βλάστηση και αναφάνηκαν τα μεγαλιθικά δημιουργήματα, θεωρήθηκε ότι είχαν γίνει τεράστιες κατασκευές, από τους αρχαίους κατοίκους- ωστόσο δεν υπήρχαν αναλύσεις για τον καθορισμό της πραγματικής ηλικίας τους.


Η πρώτη ραδιοχρονολόγηση στην επιφάνεια των ογκολίθων έδειξε ότι ήταν από το 500 έως το 1500 π.Χ.


Ωστόσο, όταν χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα γεώτρησης και ελήφθησαν δείγματα από τα βαθύτερα στρώματα της δομής, διαπιστώθηκε κάτι εκπληκτικό.
Το πρώτο δείγμα ήταν από ένα βασάλτη πυλώνα, ενώ πιο κάτω υπήρχαν άλλες μεγαλιθικές δομές.


Το οργανικό υλικό των δειγμάτων έδειξε ότι επρόκειτο για δομές που έγιναν πριν από 3 έως 5 χιλιάδες έτη προ Χριστού, κατόπιν πήγαιναν στα 9.600 , μετά στα 11.000 χρόνια και τα πιο κάτω δείγματα ήταν ηλικίας 22 χιλιάδων ετών, ίσως και περισσότερο...


Η ραδιοχρονολόγηση επαναλήφθηκε για επιβεβαίωση. Η ηλικία τους είναι, πραγματικά, ένα μυστήριο.


--


Мира Археологии новости
--
 
ΠΗΓΗ mikres-ekdoseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου