Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ελεγχόμενη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Παρότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η διόρθωση περατώθηκε όσο η αγορά παραμένει εντός του εύρους των 1.256-1.306 μονάδων, είναι εμφανές ότι οι αγοραστές κρατούν τα ηνία σε μια αγορά που δείχνει πως δεν έχει ολοκληρώσει τον ανοδικό κυματισμό της. Τηρουμένων των αναλογιών και με τον γερμανικό DAX σε νέα υψηλά να διατηρεί θετικό κλίμα στις αγορές, το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν έχει προβληματίσει με τη συμπεριφορά του και δείχνει να συσσωρεύει δυνάμεις για την επόμενη κίνησή του.

Οι εναλλαγές θέσεων στα παράγωγα επηρέασαν σήμερα κυρίως τις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE large Cap 25 και ιδιαίτερα τον ΟΠΑΠ, τη Folli Follie, την Εθνική και νωρίτερα την Coca Cola, με την προσπάθεια εξισορρόπησης να μεταφέρεται σε τίτλους της δεύτερης ταχύτητας από τις οποίες ξεχωρίζουν η MIG,  η Intalot, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ο Μυτιληναίος, η ΕΧΑΕ, κ.ά.

Ο μέτριος τζίρος των 70 εκατ. ευρώ καταδεικνύει μάλλον συγκρατημένη συμμετοχή των επενδυτών εν αναμονή της χάραξης κατεύθυνσης από τα ισχυρά χέρια, που για να παρασύρουν αγοραστές θα πρέπει να οδηγήσουν αρχικά πάνω από τις 1.275-1.278 μονάδες την αγορά (αποτελεί τοπικά ισχυρή αντίσταση), και εν συνεχεία πάνω από τις 1.300 μονάδες όπου θα επιβεβαιωθεί εκ νέου η ανοδική φορά.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση όπου οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις με συγκριτικά χαμηλές συναλλαγές, ξεχωρίζει από νωρίς σήμερα η κίνηση της Intracom ως και 6% υψηλότερα, ενώ οριακά θετική απόδοση έχουν το Υγεία, η MLS, η Άβαξ κ.α

Η ισορροπία ανάμεσα στις ανοδικές και καθοδικές μετοχές αποκαθίσταται μετά την τελευταία ανοδική προσπάθεια στο Χ. Α (63 έναντι 68), σε μια συνεδρίαση που με τα μέχρι τώρα δεδομένων εξελίσσεται μάλλον σταθεροποιητικά, εντός της ζώνης συσσώρευσης των οκτώ τελευταίων ημερών.

 
GD 1,269.150-0.17%
ΟΓΚΟΣ: € 71,852,342.795



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου