Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακριτές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην εμπλοκή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τη Δικαιοσύνη, καθώς οι ανακριτές ζητούν την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών του κόμματος της ΧΑ.
Συγκεκριμένα, ζητείται η άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ποινική εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, με έγγραφό τους, ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, καθώς από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης, πλέον, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο δικαστικές λειτουργοί ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τον Νίκου Μιχαλολιάκο Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης.
Τέλος, με το ίδιο έγγραφό τους ζητούν να αρθεί η ασυλία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο για κατοχή όπλου και για τον Χρήστο Παππά για σύσταση παρανόμου αρχείου.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου