Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Bild: "Η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της με την πορνεία και τα ναρκωτικά"



Ένα βασικό χαρακτηριστικό των βασανιστών και των δημίων, είναι να ειρωνεύονται και να χλευάζουν τα θύματά τους, ακριβώς μετά από ένα δυνατό κτύπημα.
Ο σκοπός είναι καθαρά ψυχολογικός: η περαιτέρω μείωση του ηθικού του βασανιζόμενου θύματος αλλά και η σαδιστική ικανοποίηση του βασανιστή.
Όταν μάλιστα πρόκειται και για Γερμανούς, κάθε επιπλέον σχόλιο είναι περιττό...
Με ακόμη ένα προκλητικό κείμενο, που ξεπερνά πλέον κάθε όριο θράσους και προσβολής, η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται με επικριτικά σχόλια στις προσπάθειες της Ευρώπης και της Ελλάδας, ειδικότερα, να διαχειριστούν την τεράστια κρίση χρέους των τελευταίων ετών.
Αυτή τη φορά η Bild κυκλοφορεί κείμενο με το οποίο τονίζει ότι το χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί με έσοδα από παράνομες δραστηριότητες όπως είναι η πορνεία και τα ναρκωτικά.
«Οι Έλληνες μπορούν να μειώσουν το χρέος τους με σεξ και ναρκωτικά» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος το οποίο επικρίνει τον «διευρυμένο τρόπο» υπολογισμού του ΑΕΠ των ευρωπαϊκών χωρών από τις Βρυξέλλες και στο οποίο υποστηρίζει ότι μπορούν να υπολογίζονται ακόμη και τα έσοδα από εγκληματικά και πορνεία.
«Η οικονομική επίδοση στο σύνολο της ΕΕ αυξάνεται μονομιάς κατά 2,4%, αλλά μόνο στα χαρτιά» εξηγεί η Bild, προσθέτοντας ότι «στο μέλλον... θα υπολογίζονται στην οικονομική στατιστική της ΕΕ και τα έσοδα από εγκλήματα και πορνεία».
Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι «το οικονομικό θαύμα των Βρυξελλών αποδίδεται σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση που χρονολογείται από τον περασμένο Ιούνιο και η οποία θέλει την πορνεία να συνυπολογίζεται στις παροχές υπηρεσιών που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ΑΕΠ. Στις λεγόμενες παραγωγικές δραστηριότητες ανήκουν και οι απάτες. Όσο πιο πολλούς απατεώνες και ναρκωτικά, όσο πιο πολλή αδήλωτη εργασία και πορνεία διαθέτει ένα κράτος τόσο πιο πλούσιο γίνεται στα χαρτιά».
Εξηγώντας τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις για τις υπερχρεωμένες χώρες αναφέρει ότι Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία θα μπορούν με τη νέα οδηγία να μειώσουν το ποσοστό χρέους, το οποίο μετριέται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ.
«Όταν αυξάνεται το ΑΕΠ με τον νέο τρόπο μέτρησης θα, αυτόματα μειώνεται το ποσοστό του χρέους» συμπεραίνει σε ύφος ειρωνικό η εφημερίδα.
Πάντως, η Bild, για το θέμα αυτό φιλοξενεί και την άποψη του χριστιανοδημοκράτη ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Ρόιλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η νέα εκδοχή των στατιστικών κανόνων συνιστά μια άπαξ τεχνική ρύθμιση.
Με αυτήν δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα προκύψει μια αισθητικού χαρακτήρα μείωσή του».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου