Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά για το πόθεν έσχες του Α. Γεωργιάδη


Στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά για το πόθεν έσχες του Α. Γεωργιάδη
Στη Βουλή διαβιβάστηκε μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει πολίτης σε βάρος του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη, για ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται να ελεγχθεί εάν ο Υπουργός Υγείας έχει υποβάλει ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, εάν το πραγματικό ποσό αγοράς του ακινήτου του είναι 274.938 ευρώ και εάν έχει καταβάλει τους αναλογούντες φόρους για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά η οποία διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη στη Βουλή για τα περαιτέρω, ο υπουργός Υγείας το 2007 αγόρασε μεζονέτα 217 τετραγωνικών μέτρων στο Μαρούσι Αττικής, έναντι του ποσού των 274.938 ευρώ. Ωστόσο η αξία του επίμαχου ακινήτου -όπως ισχυρίζεται ο πολίτης- είναι πολλαπλάσια από αυτή που δηλώθηκε και προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του επικαλείται συγκριτικά στοιχειά αγοραπωλησιών που έγιναν στην περιοχή κοντά στο ακίνητο του κ. Γεωργιάδη.
Επιπλέον όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά ο υπουργός Υγείας για την αγορά της μεζονέτας στο Μαρούσι έλαβε δάνειο από Τράπεζα ύψους 530.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό ο μηνυτής ζητά να ερευνηθεί εάν το ποσό που δηλώθηκε για την αγορά της μεζονέτας (274.938 ευρώ) είναι τα πραγματικό τίμημα που καταβλήθηκε, όπως επίσης ζητά να ελεγχθεί εάν έγιναν επισκευαστικές εργασίες στο ακίνητο ή εάν όλο το ποσό του δανείου χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του ακινήτου. Επίσης, ζητά να ελεγχθεί και ο πωλητής της μεζονέτας.
Κατά τον μηνυτή ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να μπορέσει να λάβει υψηλότερο δάνειο, δήλωσε στην Τράπεζα ότι θα πραγματοποιήσει στη μεζονέτα επισκευαστικές εργασίες. Στην πραγματικότητα όμως, όλο το ποσό του δανείου δόθηκε για την αγορά της μεζονέτας και κατά συνέπεια η τιμή αγοράς (274.938 ευρώ) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου