Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ρωσία: Το Κίεβο πρέπει να λογοδοτήσει

Ρωσία: Το Κίεβο πρέπει να λογοδοτήσει
Ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι οι ουκρανικές Αρχές πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, την ίδια ώρα που οι μάχες μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
"Ζητούμε από τις ουκρανικές αρχές να μην βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά και να επανέλθουν σε μια πραγματική κι όχι εικονική εκεχειρία για να προστατευτεί η ζωή των πληθυσμών", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

"Θα πρέπει να δώσουν λόγο για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού", προσθέτει.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταρτίζει επίσης στην ανακοίνωσή του έναν κατάλογο με τα "εγκλήματα" για τα οποία επιρρίπτει την ευθύνη στον ουκρανικό στρατό που φέρεται ότι διαπράχθηκαν από τις 2 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο βομβαρδισμός κτιρίων στα οποία είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι για να προστατευθούν από το πυροβολικό και την πολεμική αεροπορία.
Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης στην ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών Ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, ο οποίος όπως καταγγέλλει η Μόσχα ήταν το αποτέλεσμα σκόπιμων ενεργειών.
"Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να δηλώνουν ότι οι δυνάμεις τους, οι οποίες πραγματοποιούν μια υποτιθέμενη 'αντιτρομοκρατική επιχείρηση δεν χρησιμοποιούν ποτέ βία κατά των άμαχων πληθυσμών και δεν ανοίγουν ποτέ πυρ σε κατοικημένες συνοικίες", προστίθεται στην ανακοίνωση.
"Τα γεγονότα όμως δείχνουν το αντίθετο. Ο συστηματικός βομβαρδισμός πόλεων και περιοχών με κατοικίες έχει προκαλέσει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων", επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές που πρόσκεινται στην Ρωσία έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 450 ανθρώπων (αμάχων και ενόπλων και από τις δύο πλευρές) από τότε που άρχισε η εξέγερση πριν από τρεις μήνες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό τους επιθέσεις κατά των αυτονομιστών, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο, μετά την δήλωση του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι δεν θα ανανεώσει την εκεχειρία η ισχύς της οποίας εξέπνευσε αργά χθες.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου