Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ιράν: "Η Συρία θα γίνει ο ομαδικός τάφος του τουρκικού Στρατού αν επιχειρήσει εισβολή" (Βίντεο)

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής του Ιράν, Μανσούρ Χακικατπούρ, σχολίασε την προοπτική να εισβάλει η Τουρκία στη Συρία, με δικαιολογία τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" ("buffer zone") στη Συρία και προχώρησε σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα λέγοντας:
"Μην επιθυμείτε να μετατραπεί η Συρία σε ομαδικό τάφο Τούρκων στρατιωτών! Γιατί αυτό θα γίνει αν εισβάλετε στη χώρα". Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα ο κ. Χακικατπούρ χαρακτήρισε "καθαρή τρέλα" τυχόν λήψη μιας τέτοιας απόφασης και εκτίμησε ότι αυτή θα επιστρέψει μπούμεραγκ στον τουρκικό Στρατό, καθώς το Ιράν έχει στείλει ήδη δεκάδες χιλιάδες (υπολογίζονται σε 40.000 μέχρι στιγμής) μαχητές του παραστρατιωτικού σώματος.
Τις σχετικές δηλώσεις προβάλλει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Taraf με τίτλο "Το Ιράν προειδοποίησε την Άγκυρα : “Η είσοδος της Τουρκίας στη Συρία θα αποδειχθεί το μεγάλο λάθος των θεωρητικών του Νέο-Οθωμανισμού"”.
Στη βόρεια Συρία, δυνάμεις των Κούρδων μαχητών ανακατέλαβαν τον έλεγχο 10 χωριών πέριξ της πόλης Αϊν Ίσα που απέχει 50 χλμ. βορείως της πόλης Ράκα, που θεωρείται «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» των τζιχαντιστών, ενώ στο παραλιακό μέτωπο οι Ιρανοί και στο νότιο μέτωπο η Χεζμπολάζ έχουν σταθεροποιήσει το μέτωπο.
Ρωσικά φορτηγά πλοία του Ναυτικού της χώρας αποβίβασαν κατά τη διάρκεια των περασμένων εβδομάδων μεγάλες ποσότητες εφοδίων, αλλά και νέα άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ BMP-2 για την ενίσχυση του συριακού Στρατού.
Δείτε τους Ιρανούς στις μάχες της Συρίας τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου